Infografiek: Disneyland Paris in cijfers - Beeld: (c) Disney

Disneyland in cijfers

Infografiek: Disneyland Paris in cijfers - Beeld: (c) Disney
 
Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag heeft Disneyland Paris een infografiek laten maken met daarin allerlei gegevens over het jarige park.

De kleurrijke grafiek – die informatie geeft over de bezoekers van het resort, over het park, de attracties en de medewerkers – staat hieronder afgebeeld.
 
In het schema is een taartgrafiek in de vorm van een Mickey-hoofd opgenomen die laat zien waar de bezoekers van Disneyland Paris vandaan komen. Bijna de helft van alle gasten is afkomstig uit Frankrijk zelf, 6 procent komt uit Nederland, evenveel als uit België en Luxemburg samen.

20.000 bomen

De informatieve tabel toont ook hoeveel groen er in het Disneyland Park is: 20.000 bomen, 460.000 bloemen en anderhalf miljoen struiken. De meest bezochte attractie is Pirates of the Carribean: per jaar nemen 6,5 miljoen bezoekers in een bootje plaats.

Medewerkers

Voor de verjaardag van Disneyland Paris zijn vierduizend nieuwe medewerkers aangenomen. Driekwart van de castmembers komt uit Frankrijk, een kwart van buiten het land. Van hen is 24 procent afkomstig uit Afrika. Er zijn zelfs castmembers uit Azië en het Midden-Oosten. Meer interessante cijfers staan in de infografiek hieronder.
 
Infografiek: Disneyland Paris in cijfers - Beeld: (c) Disney
 
18-5-2012 © Tekst: Adri van Esch
Infografiek: Disneyland Paris/Lewis
{googleads right}

Meest bezochte parkprofielen