Splash Battle in Walibi Holland

Walibi populairst bij kids

Splash Battle in Walibi Holland
Walibi Holland is het populairste park bij kinderen, de Efteling wint met gemak bij de volwassenen.

Dat blijkt uit de bezoekcijfers van Parkplanet.nl en Parkplanet4kids.nl
Parkplanet4kids.nlAls enige website in Nederland kan Parkplanet vergelijken hoe populair attractieparken zijn bij volwassenen én kinderen; Parkplanet beschikt over twee sites, één die zich vooral richt op ouders en één die speciaal bedoeld is voor kinderen.

Spreekbeurt

Sinds de lancering een jaar geleden bezochten vele duizenden kinderen van 9 tot en met 12 jaar Parkplanet4kids.nl. Op deze website kunnen zij informatie vinden over de grootste en leukste attractieparken in en om Nederland, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt of als voorbereiding op een dagje uit, het schoolreisje of de vakantie.

Koplopers

Aan de hand van de bezoekcijfers is vast te stellen welke parken bij kinderen in die leeftijdsgroep populair zijn. Bovenaan eindigt Walibi Holland in de Flevopolder, bekend van de vele achtbanen, gevolgd door de Efteling in Kaatsheuvel. Duinrell in Wassenaar en Toverland in Sevenum volgen deze koplopers op de voet. Plopsaland in het Belgische De Panne en Disneyland bij Parijs zijn de meest geliefde buitenlandse attractieparken.

De top-10 bij kinderen:

1. Walibi Holland, Biddinghuizen
2. Efteling, Kaatsheuvel
3. Duinrell, Wassenaar
4. Toverland, Sevenum
5. Plopsaland, De Panne (B)
6. Disneyland, Parijs (F)
7. Movie Park Germany, Bottrop (D)
8. Attractiepark Slagharen
9. Europa-Park, Rust (D)
10. Avonturenpark Hellendoorn

Jeugdjournaal

De top-10 van Parkplanet4kids werd overgenomen door het Jeugdjournaal. Op 31 maart besteedde het programma uitgebreid aandacht aan pretparken en werd op televisie de top-3 gepresenteerd. Op de website van het Jeugdjournaal staat de hele top-10.

Volwassenen

Het beeld op Parkplanet.nl ziet er anders uit; daar is de Efteling overduidelijk het meest populair, gevolgd door Duinrell. In de top vijf staan ook de buitenlandse parken Walibi Belgium, Disneyland Paris en Europa-Park.

De top-10 bij volwassenen:

1. Efteling, Kaatsheuvel
2. Duinrell, Wassenaar
3. Walibi Belgium, Waver (B)
4. Disneyland, Parijs (F)
5. Europa-Park, Rust (D)
6. Movie Park Germany, Bottrop (D)
7. Walibi Holland, Biddinghuizen
8. Plopsaland, De Panne (B)
9. Bobbejaanland, Lichtaart (B)
10. Walt Disney Studios, Parijs (F)

20-5-2012 (c) Tekst: Parkplanet
Foto’s: Walibi Holland, Efteling, Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen