Pieter Cornelis (links) en Caroline Maessen van Toverland nemen de trofee in ontvangst - Foto: Walter Jonker

Toverland leukste uitje

Pieter Cornelis (links) en Caroline Maessen van Toverland nemen de trofee in ontvangst - Foto: Walter Jonker
 
Maar liefst 54.000 mensen brachten hun stem uit bij de verkiezing van Leukste Uitje van Nederland.

Vorig jaar ging de Efteling met de titel naar huis, dit jaar viel de eer te beurt aan Toverland.
 
Toverland in Sevenum mag zich Leukste Uitje van Nederland 2012 noemen. In de verkiezing van de ANWB kreeg het Noord-Limburgse park weliswaar niet de meeste stemmen – die gingen naar de Efteling – maar wel de hoogste waardering. Omdat het in deze strijd om het ‘leukste dagje uit’ ging en niet om het ‘populairste dagje uit’ gaven de waarderingscijfers de doorslag.

{googleads right}Rapportcijfer

Toverland kreeg de hoogste rapportcijfers op onder meer criteria als ‘prijs/kwaliteitverhouding’, ‘personeel’ en ‘attractieaanbod’. Directeur Caroline Maessen van Toverland was verrast en erg blij met de erkenning. Zij roemde bij het in ontvangst nemen van de prijs vooral haar medewerkers, die volgens haar in grote mate bijdragen aan het succes van Toverland.

Magische Vallei

In Toverland wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van het buitengebied. Het minutieus gethematiseerde terrein gaat Magische Vallei heten en biedt onder meer plaats aan een draaiende achtbaan en een wildwaterbaan. Over enkele dagen bericht Parkplanet uitgebreid over het nieuwe themagebied.

25-5-2012 © Tekst: Adri van Esch – 
Foto: Walter Jonker

Meest bezochte parkprofielen