Duikshow in Europa-Park

Olympische duikshow

Duikshow in Europa-Park
 
Zes moedige atleten houden de bezoekers van Europa-Park in spanning.

Zij maken schroeven en salto’s vanaf een 25 meter hoge toren in het koele water dat diep onder hen ligt.
Nog geen drie meter diep is het waterbekken dat aan de voet van een 25 meter hoge springtoren ligt. Zes duikers maken vanaf de toren de meest gewaagde sprongen, terwijl de toeschouwers in het Zuid-Duitse Europa-Park ademloos toekijken. 

Zes landenDuikshow in Europa-Park

Inhakend op de Olympische Spelen in Londen is de nieuwe duikshow van Europa-Park toepasselijk Die Olympische Idee – Splash Games genoemd. De zes atleten komen uit zes verschillende landen – Duitsland, Frankrijk, Wit-Rusland, Oekraïne, Mexico en Brazilië – en zij houden een onderlinge wedstrijd waarin ze uitmaken wie de beste duiker is.

Fakkel

De show wordt opgevoerd in het Portugese themagebied van het park en het waterbekken van de attractie Atlantica SuperSplash dient als wedstrijdtoneel. Eén van de duikers gaat zelfs als brandende fakkel naar beneden. Een sprong van 25 meter hoogte levert een valsnelheid op van niet minder dan negentig kilometer per uur. In exact 2,5 seconden zijn de duikers beneden. Het water beneden zorgt ervoor dat die snelheid in tienden van seconden wordt teruggebracht maar nul kilometer.

Meerdere malen per dag

De duikshow Die Olympische Idee – Splash Games is tot 10 juni meerdere malen per dag te zien in Europa-Park in Rust. Daarna is de show te zien op 16 en 17 juni en op 23 en 24 juni. Vervolgens loopt de voorstelling van 30 juni tot en met 9 september.
 
28-5-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen