Runaway Mine Cars in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney

Goud in Grizzly Gulch

Runaway Mine Cars in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney
 
Het nieuwe themagebied Grizzly Gulch in Hong Kong Disneyland voert bezoekers terug naar 8 augustus 1888.

Goudzoekers, die het wild west dorpje Grizzly Gulch die dag overspoelden, maakten een ritje in de losgeslagen mijntrein Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars.
 
Exact een maand nadat in het Disney-park California Adventure bij Los Angeles het langverwachte Cars Land in première ging, opent Disney de grenzen van weer een nieuw themaland. De locatie dit keer is Hongkong: op 14 juli gaat in de Chinese stad Grizzly Gulch open, het grootste van de drie nieuwe themalanden van Hong Kong Disneyland.

Fases

Hong Kong Disneyland werd nooit het succes dat werd voorzien toen het park in september 2005 open ging. Eén van de problemen van de Disney-vestiging op het eiland Lantau vlakbij Hongkong was dat er te weinig attracties waren. De jaren na de opening werden er naarstig belevenissen aan het themapark toegevoegd, zoals achtbaan Space Mountain en de bekende boottocht It’s a Small World. Tevens werd besloten om het park in fases uit te breiden met drie nieuwe themagebieden die – uitzonderlijk voor een Disneyland – allemaal buiten de spoorlijn rondom het park kwamen te liggen.
Soldier Parachute Drop in Toy Story Land in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney

Toy Story Playland

Het eerste nieuwe themaland opende in 2011 en was een haast exacte kopie van Toy Story Playland in de Walt Disney Studios in Parijs. Voor 14 juli staat de opening van het tweede nieuwe themagebied op de rol: Grizzly Gulch, gebaseerd op Frontierland in de andere Disneyland-parken. Grizzly Gulch is een mijnwerkersdorpje dat diep in de bossen en tussen de bergen ligt. Meest opvallende attractie van het vijf hectare grote gebied is Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars, een zogenaamde terrain coaster, een achtbaan die niet hoog de lucht in gaat, maar relatief dicht bij de grond blijft.

Treinen

De losgeslagen treinen van Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars kunnen 24 personen vervoeren. De treinen rijden niet alleen voorwaarts over het traject; een derde van het spoor wordt achterwaarts afgelegd. De terrain coaster schiet over het hele gebied en door Big Grizzly Mountain, het aanpalende wild west dorpje en door Geyser Gulch. Er zullen drie treinen tegelijkertijd op het traject kunnen rijden.
 
Grizzly Peak in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney

Grizzly Peak

Opvallend in Grizzly Gulch is de 27 meter hoge berg Grizzly Peak, die is geïnspireerd op wildwaterbaan Grizzly River Run in Disney’s California Adventure. Beide bergen hebben de vorm van een berenkop. In Geyser Gulch kunnen bezoekers zich vermaken met allerlei waterverrassingen, waaronder de eruptie van de kleurrijke Mother Geyser. Daarnaast heeft het gebied de Grizzly Gulch Welcome Wagon Show en kunnen gasten op de foto met Mickey, Minnie, Knabbel en Babbel die zich in speciale wild west outfit hebben gestoken. Het nieuwe Grizzly Gulch heeft ook een eigen winkel – Bear Necessities – en een restaurant: de Lucky Nugget Saloon.
 
Maquette van Mystic Manor voor Hong Kong Disneyland - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Mystic Manor

Voor 2013 staat de opening van het derde en laatste nieuwe themaland gepland: Mystic Point, een spookachtig gebied dat beheerst wordt door bovennatuurlijke krachten. In dat land komt de attractie Mystic Manor, een spookattractie vergelijkbaar met Phantom Manor in Parijs en The Haunted Mansion in de andere Disney-parken.
 
27-6-2012 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Hong Kong Disneyland, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen