Een Haunted House in Universal Studios

Hel van Alice Cooper

Een Haunted House in Universal Studios
 
De Amerikaanse filmparken van Universal nodigen tijdens Halloween gasten uit om de nachtmerrie van rocker Alice Cooper te betreden.

De nieuwe spookattractie wordt volgens de makers een driedimensionale hel.
 
Halloween is voor veel parken de drukste periode van het jaar. Vanwege het grote succes beginnen de griezelweken steeds vroeger en worden er telkens nieuwe horroractiviteiten bedacht. Universal Studios zet dit jaar rocklegende Alice Cooper in bij de Halloween-weken in zowel Hollywood als Orlando. Zijn 3D-spookdoolhof heet Welcome To My Nightmare.

Het nieuwe album van Alice Cooper: Welcome 2 My NightmareRock horror

Alice Cooper wordt wel de meester van het rock horror genre genoemd. De wereldwijd succesvolle hardrock zanger bracht meer dan twintig albums uit en werd bekend met hits als School’s out en How you gonna see me now. Hij maakte talloze wereldtournees en trad op in films en video’s, waaronder Nightmare on Elm Street: Freddy’s Dead, Prince of Darkness en recentelijk in Dark Shadows. Eind vorig jaar kwam zijn album Welcome 2 My Nightmare uit, het langverwachte vervolg op zijn klassieker Welcome To My Nightmare uit 1975.

Eeuwige kwelling

Het nieuwe 3D doolhof dat gedurende de Halloween-weken een plaatsje krijgt in de twee Amerikaanse Universal Studioparken is gebaseerd op zijn eerste album Welcome To My Nightmare. De angstaanjagende attractie heeft als ondertitel Alice Cooper Goes to Hell 3D en biedt volgens Universal de gasten ‘eindeloze duisternis, eeuwige kwelling en onvoorstelbare gruwelen’. Bezoekers zullen met een 3D-bril op een driedimensionale ontmoeting hebben met de onderwereld van Alice Cooper.

Doolhof

“We waren op zoek naar een nieuwe, uitdagende attractie voor onze Halloween Horror Nights en kwamen uit bij de krankzinnige Alice Cooper”, vertelt John Murdy, creatief directeur bij Universal Studios Hollywood. “Voor zijn doolhof zetten we de modernste 3D- en LED-technologieën in en construeren we innovatieve decors. Gasten zullen een niet eerder beleefde driedimensionale ervaring krijgen.”

Twintig jaar

De Halloween Horror Nights bestaan dit jaar twintig jaar: in 1992 werd de eerste editie onder die naam in Universal Studios Florida gehouden. Een jaar eerder experimenteerde het park met een soortgelijk evenement onder de naam Fright Nights. De editie van 2012 begint al op 21 september.
 
29-7-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Universal
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen