De Gouden Handtas van het WK Handtaswerpen - Foto: Norbert Mispelbaum

Strijd om Gouden Handtas

De Gouden Handtas van het WK Handtaswerpen - Foto: Norbert Mispelbaum
In Movie Park Germany wordt op 11 augustus 2012 door zestien landenteams gestreden om de Gouden Handtas tijdens het Wereldkampioenschap Handtaswerpen.

 
Op zaterdag 11 augustus wordt voor de allereerste keer het WK Handtaswerpen gehouden. De organisatie  verwacht enthousiaste deelnemers uit zestien landen uit de hele wereld, onder meer uit Nederland. Het bijzondere sportspektakel wordt gehouden in Movie Park Germany.

{googleads right}Stoten en slingeren

De nationale teams moeten zich in vier disciplines bewijzen; stoten, slingeren, freestyle en discuswerpen. De jury, geleid door de Duitse comédienne Irmgard Knüppel, beoordeelt de deelnemers op technische uitvoering en choreografie.

Cheerleaders

Tijdens het WK Handtaswerpen verandert de Hollywood Street van het Duitse filmpark in één grote sportarena met plaats voor 15.000 toeschouwers. Vlaggendragers, cheerleaders en fanclub zijn aanwezig bij de spectaculaire entree van de nationale teams, uitgedost in de typische kleding van het desbetreffende land. Uiteindelijk wordt gestreden om een gewilde winnaarstrofee: de Gouden Handtas, speciaal voor dit evenement ontworpen door de bekende tassendesigners Brunotti en Daniel Ray.
 
16-7-2012 © Tekst: Parkplanet – Foto: Norbert Mispelbaum

Meest bezochte parkprofielen