Maquette van Fantasy Faire - Foto: (c) Disney

Fantasy Faire in beeld

Er zijn nieuwe beelden van het veelbelovende project Fantasy Faire in Disneyland in Californië. Het sprookjesdorpje Fantasy Faire is ontworpen door de Nederlandse imagineer Michel den Dulk.

Fantasy Faire is een dorpje uit een sprookjesboek waar de gasten van het originele Disneyland, in Anaheim bij Los Angeles, hun favoriete prinses kunnen ontmoeten. De zeer prominente ligging van het dorpje – in het hart van Disneyland, onmiddellijk naast het beroemde kasteel – maakt dat alle ogen op Fantasy Faire gericht zijn. Vele duizenden Disney-fans volgen de vorderingen van het project op de voet. Nu steeds meer details van het nieuwe gebied bekend worden, verstomt de kritiek die er aanvankelijk was, namelijk dat een plek die nog door Walt Disney zelf in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd ingericht onomkeerbaar zou veranderen. Deze week zijn er door Walt Disney Imagineering zowel foto’s van een maquette als een nieuwe tekening vrijgegeven.

Maquette van Fantasy Faire - Foto: (c) Disney

Prinsessen

De Nederlandse imagineer Michel den Dulk is al twee jaar bezig om Fantasy Faire tot in het kleinste detail vorm te geven. In het nieuwe dorpje zullen jonge bezoekertjes hun favoriete prinsessen en helden kunnen ontmoeten. Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje en Belle vertonen zich op het nieuwe pleintje. Regelmatig wordt op het dorpspleintje de Royal Ribbon Parade gehouden, waarbij bezoekers kunnen spelen en praten met Belle en Raponsje. Middelpunt van het nieuwe plein wordt een meiboom in de vorm van de Tangled Tower, geïnspireerd door de film Tangled (Rapunzel).

Ontwerp van Fantasy Faire door Michel den Dulk - Artwork: (c) Disney

Muziekkiosk

In Fantasy Faire komt een winkel waar men koninklijke kostuums en accessoires kan kopen. Onderdeel van het project blijft ook de Plaza Garden Stage, die nog stamt uit de tijd van Walt Disney. Fans en abonnementshouders waren bang dat de klassieke muziekkiosk zou verdwijnen en dat daarmee ook de tijd van de gastoptredens van locale bands voorbij zou zijn. De Stage is echter opgenomen in het ontwerp en Disney heeft de ongeruste fans laten weten dat de het traditionele Swing Dancing in de avonduren gewoon blijft bestaan. Sindsdien worden de plannen en tekeningen van Fantasy Faire met groot enthousiasme onthaald.

Maquette van Fantasy Faire, met links Michel den Dulk - Foto: (c) Disney

Disney Gallery

Op de foto van de maquette toont Michel den Dulk (links) twee collega’s details van Fantasy Faire. Binnenkort komen er nog meer tekeningen die Den Dulk maakte in de openbaarheid. Dat artwork zal tentoongesteld worden in de Disney Gallery in Disneyland. In die galerie is authentiek werk te bewonderen van legendarische imagineers, waaronder schetsen, uitgewerkte tekeningen, modellen en maquettes. De Disney Gallery is gehuisvest in hetzelfde gebouw als de attractie Great Moments with Mr. Lincoln, gelegen aan Town Square.

2012 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s en illustraties: © Disney

Meest bezochte parkprofielen