Het Noorse stadje Bergen in Miniland in Legoland Denemarken

Legoland het bekendst

Het Noorse stadje Bergen in Miniland in Legoland Denemarken
 
63 procent van de buitenlandse toeristen die een bezoek brengen aan Denemarken kennen Legoland.

Met dat percentage bezet het attractiepark in Billund de eerste plek qua bekendheid onder gasten uit de omliggende landen.
 
Toeristen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zweden werd gevraagd welke attracties en bezienswaardigheden ze kennen in Denemarken. Legoland kwam daar met 63 procent als beste uit. In Zweden en Noorwegen is de naamsbekendheid van het park het grootst: maar liefst 90 procent noemde Legoland. In de andere landen schommelde de bekendheid van het pretpark rond 50 procent.

Tivoli

Na Legoland zijn Tivoli en het beeld van de Kleine Zeemeermin, beide in hoofdstad Kopenhagen, de bekendste bezienswaardigheden van Denemarken. Het onderzoek werd uitgevoerd door de nationale toeristische organisatie Visit Denmark onder 7.379 personen. Volgens het park is de populariteit te danken aan de gezamenlijke marketinginspanningen van Legoland met verblijfspark Lalandia en Visit Denmark. Ook de internationale faam van het speelgoedmerk Lego speelt een grote rol.
Achtbaan Polar X-plorer in Legoland Denemarken

Polar Land

Begin juli ontving Legoland de vijftig miljoenste bezoeker sinds de opening van het park in 1968. In april werd de nieuwe attractie Polar Land geopend, met de achtbaan Polar X-plorer die door een verblijf met levende pinguïns schiet. Gasten kunnen vanaf een galerij bekijken hoe de pinguïns gevoed worden.
 
4-8-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Legoland Billund
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen