Minnie Mouse is een mode- en stijlicoon - Foto (c) Adri van Esch, Parkplanet

Minnie is een stijlicoon

Tien modeontwerpers hebben een kledingstuk voor Minnie Mouse ontworpen.

Disneylands eigen parkidool Minnie Mouse is een echt stijlicoon nadat tien gerenommeerde modeontwerpers een kledingstuk of accessoire ontwierpen geïnspireerd op haar bekende stijl. De Minnie Mouse Must Haves werden in september 2012 onthuld op de London Fashion Week.
Ontwerp van Michael van der Ham - Beeld: (c) Disney

Het liefje van Mickey Mouse – dat voor het eerst aan zijn zijde verscheen in de tekenfilm Plane Crazy in 1928 – heeft in de loop van de decennia haar eigen stempel gedrukt op de mode met onder meer de bekende witte polka dots op een rode achtergrond en haar onafscheidelijke strik. Jonge meisjes ervaren mode vaak voor het eerst met Barbie, Hello Kitty en Minnie Mouse. De eerste twee zijn al eens aangekleed door een befaamde ontwerper, Minnie nog niet. Tot nu toe, want tien internationale fashion designers hebben zich gestort op Minnie’s inspirerende personage.

Nederlands bloed

Minnie werd voor het eerst getekend door Walt Disney’s compagnon Ub Iwerks, een tekenaar met Nederlands bloed. De geschiedenis herhaalt zich, want voor de London Fashion Week ontfermde een modeontwerper met Nederlandse wortels zich over Minnie’s garderobe: Michael van der Ham. Andere designers die kledingstukken of accessoires hebben ontworpen gebaseerd op de geliefde Disney-muis zijn Giles, Richard Nicoll, Lulu Guinness, Katie Hillier, Tatty Devine, Bunney, Terry de Havilland en Piers Atkinson.

DesignersOntwerp van Richard Nicoll - Beeld: (c) Disney

“Minnie Mouse en haar unieke stijl blijven fans uit de hele wereld inspireren”, vindt Marc Low, vicepresident van Fashion and Home bij The Walt Disney Company EMEA. “We zijn erg blij met visionaire designers samen te werken om deze unieke stukken te creëren. Minnie Mouse haar iconische silhouet blijft hip en gaat de modetrends voorbij. Ze is nog steeds even relevant en belangrijk als op de eerste dag dat ze in de modewereld verscheen. De London Fashion Week was de perfecte gelegenheid voor Disney, een van de grootste kledingmerken wereldwijd, om een spotlight op Minnie Mouse te zetten.”

Stijl

De Minnie Mouse Must Haves werden tentoongesteld aan de internationale kopers en media die aanwezig waren tijdens de London Fashion Week. Daarnaast werkte Disney samen met invloedrijke bloggers en schoonheidsmerken om Minnie Mouse haar stijl nog meer te benadrukken. Na de tentoonstelling werd elke Minnie Mouse Must Have aangeboden in een veiling op het eBay Ontwerp van Richard Nicoll - Beeld: (c) Disneyfor Charity-programma. Mode- en Disneyfans kregen de kans om in het bezit te komen van een op Minnie Mouse geïnspireerde creatie. De opbrengst van de veiling ging naar de Bazaar Fashion Arts Foundation.

Naar de parkplanner van Disneyland Park

2012 © Tekstbewerking: Adri van Esch
Foto: Adri van Esch
Illustraties: Disney

Meest bezochte parkprofielen