Roodkapje en kabouter Ko verstoppen zich in de musical Sprookjesboom in de Efteling

Gi-ga-Sprookjesboom

Roodkapje en kabouter Ko verstoppen zich in de musical Sprookjesboom in de Efteling
 
Het Efteling Theater bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een heel eigen productie: Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur. 
In 2012 bestaat het Efteling Theater tien jaar. De theaterfaciliteit vlakbij de ingang van de Efteling herbergde in de beginjaren de dagelijkse parkshow en zette negen jaar geleden de eerste stappen in de musicalwereld. In 2003 stond de eerste avondvullende familiemusical in Kaatsheuvel op de planken: Doornroosje, een productie in samenwerking met het Belgische Studio 100. Dat bleek een succes: in totaal 85.000 mensen zagen die eerste productie.

The Sound of Music in het Efteling TheaterSuccesvol

In de jaren daarna volgden nog negen andere musicals. De Efteling werkte daarbij samen met diverse producenten: naast Studio 100 werd er een team gevormd met V&V Entertainment (nu Albert Verlinde Entertainment), Rick Engelkes Producties en in 2011 met Joop van de Ende Theaterproducties. De meest succesvolle musical in het afgelopen decennium was The Sound of Music, die twee seizoenen op de planken stond (2008-2010) en driehonderdduizend bezoekers trok. Ook heel succesvol waren Annie (seizoen 2006-2007), Assepoester (2007-2008), Kruimeltje (2010-2011) en Droomvlucht (2011-2012) die ieder in één seizoen honderdduizend bezoekers trokken.

Extra accentje

Vandaag ging in het Efteling Theater de tweede musical van Sprookjesboom in première. De eerste stond in de zomer van 2010 en het voorjaar van 2011 in het Efteling Theater en ging vervolgens op tournee langs veertig theaters in Nederland en België. Deel 1 trok in totaal zeventigduizend bezoekers. De tweede aflevering – Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur – loopt in ieder geval tot 24 februari 2013 en is een heel eigen Efteling-productie. “Dat deze musical helemaal in eigen huis gemaakt is, zonder een externe partner, geeft het tienjarig bestaan van het Efteling Theater een mooi extra accentje”, vindt parkdirecteur Bart de Boer.

Sprookjesboom de Musical in het Efteling Theater

Duim

In de tweede Sprookjesboom-musical is Klein Duimpje het zat om zo klein te zijn. Heks maakt sluw gebruik van de wens van de jongeman en tovert hem groot. Daar staat wel wat tegenover: Duim – inmiddels bijna twee meter lang – moet haar ingestorte huisje repareren. Maar de hoofdrolspeler komt erachter dat groot zijn niet alleen maar fijn is. Daarom moet hij Heks zover zien te krijgen hem tot zijn normale proporties terug te toveren. Samen met zijn Sprookjesbosvriendjes verzint hij een list.

De cast van Sprookjesboom de Musical en oud-musicalacteurs in het Efteling Theater

Felicitaties

Speciaal voor de première en voor de viering van het tienjarig bestaan van het Efteling Theater waren diverse acteurs die in eerdere producties speelden naar Kaatsheuvel gekomen. Onder meer Ron Boszhard (verteller Theodoor in Doornroosje), Koen Crucke (koning in Assepoester en Max in The Sound of Music), het paar Wieneke Remmers en Rein Kolpa (Maria en kapitein Von Trapp in The Sound of Music) en Kruimeltje kwamen in Kaatsheuvel hun felicitaties overbrengen.
 
2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Efteling, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen