De ingang van Legoland Malaysia

Zesde Legoland: Maleisië

De ingang van Legoland Malaysia
 
In september 2009 is ’s werelds zesde Legoland geopend en het eerste in Azië: in het zuiden van Maleisië. Het nieuwe Legoland is dertig hectare groot en ligt op slechts vijftig kilometer van miljoenenstad Singapore.

Azië

Op zaterdag 15 september gaat Legoland Malaysia open. Er bestaan al vijf Legolanden: in Denemarken, Duitsland, Engeland en twee in de Verenigde Staten (Florida en Californië). Het nieuwe Legoland wordt het eerste in Azië. De opzet van de nieuwe Aziatische vestiging is vergelijkbaar met de vijf al bestaande Legoparken, met een Miniland in het hart en een entreegebied onder de naam The Beginning. Daar omheen liggen nog vijf andere themagebieden: Lego Technic, Lego Kingdom, Imagination, Land of Adventure en Lego City.

Achtbaan Project X in Legoland Malaysia

Monumenten

In het Miniland van Legoland Malaysia zijn monumenten en bezienswaardigheden uit Azië nagebouwd in Legosteentjes in de verhouding één staat tot twintig. Voor de veelal interactieve maquettes werden liefst dertig miljoen Legoblokjes gebruikt. Het park heeft drie achtbanen, die ook weer verglijkbaar zijn met de roller coasters in de andere parken. In het themaland Lego Technic staat Project X, een wilde muis-achtbaan van de Duitse bouwer Mack Rides. De overige twee achtbanen hebben een ridderthema en staan in Lego Kingdom. The Dragon neemt gasten eerst mee langs allerlei scènes in een burcht en gaat vervolgens buiten het robuuste gebouw de hoogte en de diepte in. De naastgelegen Dragon Apprentice is een mini-achtbaan voor de kleintjes.

WildwaterbaanAchtbaan The Dragon in Legoland Malaysia

Andere grote attracties in het nieuwe Legoland zijn de wildwaterbaan Dino Island, waarbij gasten worden meegevoerd naar de top van een vulkaan en na een waterval een tochtje maken door het oerwoud en langs dinosaurussen, en een vijftig meter hoge uitzichttoren die gasten een mooi uitzicht over het hele park biedt. Per jaar worden er 1,2 miljoen bezoekers in Legoland Malaysia verwacht.

Regio

De nieuwste loot aan de Legoland-stam behoort tot de eerste fase van Kota Iskandar, een nieuw stedelijk gebied dat wordt ontwikkeld aan de Maleisische kant van de grens met Singapore. Het park ligt in havenstad Johor Bahru, gelegen in de op één na drukst bevolkte regio van Maleisië, na hoofdstad Kuala Lumpur. De Britse pretparkengroep Merlin Entertainments – waartoe Legoland behoort – heeft samen met een lokale projectontwikkelaar 180 miljoen euro in het nieuwe park gestoken. Volgend jaar zal Legoland Malaysia uitgebreid worden met een waterpark, een jaar later staat de opening van een eigen themahotel op het programma.
 
14-9-2012 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Legoland Malaysia

Meest bezochte parkprofielen