Movie Park Germany in Halloween-stemming - Foto: (c) Parkplanet

Eyecatcher voor 2014

Movie Park Germany in Halloween-stemming - Foto: (c) Parkplanet
 
De aanvankelijke teleurstelling over het moeten laten varen van de uitbreidingsplannen voor 2014 heeft bij Movie Park Germany al weer plaats gemaakt voor nieuw enthousiasme.

 
Movie Park Germany kondigde begin dit jaar aan te investeren in een nieuwe achtbaan voor 2014 en vroeg daarvoor een wijziging in het bestemmingsplan aan bij de gemeente Bottrop. Maar de investeringsstrategie van de Spaanse groep Parques Reunidos veranderde, waardoor de plannen voor de roller coaster de kast in gingen. Dat was een domper voor directeur en medewerkers van het park. Maar die teleurstelling maakt langzaam maar zeker plaats voor nieuw enthousiasme.

Groeidiamant

“We hebben net ons fiscaal jaar afgesloten en we hebben achttienduizend bezoekers meer gehad dan vorig jaar”, vertelt Wouter Dekkers. “Ondanks de constante druk op de kosten gaat het goed met ons. We zijn één van de groeidiamanten van Parques Reunidos. Dat we de achtbaan moesten laten varen, betekent niet dat er geen nieuwe attractie komt in 2014. We hebben daar al gedachten over en we zullen een significante investering doen. Er komt een attractie waar we ons genoeg op zullen kunnen verheugen; een echte eyecatcher.”
 
De Smart Kiosk in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

{googleads right}Noviteiten

Volgend jaar zal de attractie Ice Age Adventure vernieuwd worden. En het park zal zich blijven focussen op vooruitstrevende aanpassingen in de organisatie en de presentatie. “Zoals we altijd gedaan hebben”, zegt Dekkers. “We komen vaak met noviteiten en dat blijven we doen. Ons klachtenmanagement is een voorbeeld voor andere parken, we hebben een blog op internet dat fans een kijkje achter de schermen geeft en met onze nieuwe Smart Kiosk kan men in restaurant Yellow Cab Burger per computer eten bestellen. Allemaal voorbeelden van de vooruitstrevende manier waarop we willen werken. Dat blijven we doen, dus we zullen steeds met kleine en grote verrassingen komen.”
 
18-10-2012 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen