Roland Mack, directeur en eigenaar van Europa-Park

Vijf miljoen komt in zicht voor Europa-Park

Roland Mack, directeur en eigenaar van Europa-Park
 
Aan het eind van het jaar zal de bezoekersteller van Europa-Park ergens tussen 4,5 en 5 miljoen gasten tot stilstand komen.

Opnieuw verbetert het Zuid-Duitse park daarmee zijn eigen record.
 
Midden oktober bereikte Europa-Park al de mijlpaal van vier miljoen bezoekers. Als aanstaande zondag het zomerseizoen wordt afgesloten loopt de teller van het Zuid-Duitse park richting 4,5 miljoen bezoekers. En dan moet de winteropenstelling nog komen: van 24 november tot en met 6 januari is het park in het Zwarte Woud ook geopend. In die zes weken verwacht men in Rust nog eens ruim een half miljoen bezoekers. Opgeteld gaat het bezoekersaantal dik over de 4,5 miljoen gasten heen, het aantal bezoekers dat vorig jaar nog werd gehaald.

Stijging

Het aantal van vier miljoen bezoekers werd dit seizoen een maand eerder gehaald dan vorig jaar. Met de cijfers die deze week door directeur-eigenaar Roland Mack (foto boven) werden bekendgemaakt zet Europa-Park een nieuw record. Niet eerder in het 37-jarig bestaan van het attractiepark werden zoveel bezoekers geteld. Mack schrijft de stijging mede toe aan de nieuwe houten achtbaan Wodan en het in juli geopende hotel Bell Rock (foto onder), het vijfde in het resort. “Voor 2013, als we in Bell Rock het hele jaar gasten kunnen ontvangen, verwacht ik nog een verdere stijging van het aantal bezoekers.” 
Hotel Bell Rock in Europa-Park

{googleads right}Seizoensopenstelling

Intussen komt de helft van alle gasten uit het buitenland. Het aantal bezoekers én hotelovernachtingen uit de Benelux is dit zomerseizoen ook weer gestegen. Uit deze landen komen nu jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Met een totaal bezoekersaantal van tussen 4,5 en 5 miljoen is Europa-Park na Disneyland Paris het bestbezochte attractiepark van Europa en zelfs het meest bezochte park met een seizoensopenstelling ter wereld. Volgend jaar is de tweede fase van de vernieuwing van de sprookjesstraat gereed. Het park opent weer op 23 maart 2013.
 
30-10-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen