Aquanura in de Efteling

Efteling in de prijzen

Aquanura in de Efteling

De Efteling sleepte deze week in de Verenigde Staten twee prestigieuze prijzen in de wacht, voor de nieuwe watershow Aquanura en het eveneens nieuwe restaurant Polles Keuken.

De Efteling werd deze week bekroond door twee internationale organisaties op het gebied van attractieparken: de Themed Entertainment Association (TEA) en de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA). Van TEA kreeg het park in Kaatsheuvel de Award for Outstanding Achievement. De Efteling won die prijs al eens eerder, in 1997 voor Villa Volta.

Aquanura

Deze keer kreeg de Efteling de award voor Aquanura, de nieuwe water- en lichtshow. Het Nederlandse park bevindt zich in uitstekend gezelschap, want andere TEA-awards zijn er onder meer voor Cars Land in het Disney-park California Adventure bij Los Angeles en voor Transformers, The Ride 3D in Universal Studios in Singapore en Hollywood. Efteling-directeur Bart de Boer reageerde vanuit de Verenigde Staten verheugd op het nieuws: “We hebben afgelopen maanden veel enthousiaste reacties van onze gasten gekregen over Aquanura, maar deze onderscheiding van onze vakgenoten is echt een kroon op ons werk.”

Aquanura in de Efteling

Spektakel

De vakjury roemt in haar juryrapport de wijze waarop de Efteling met hoogstaande technologie een prachtig spektakel van bijna kunstzinnige schoonheid brengt, waarin herkenbare verhalen tot leven komen. De awards van de Themed Entertainment Association zijn prestigieus omdat mensen met naam en faam uit de amusementsindustrie de aanbevelingen doen. De prijs wordt op 6 april 2013 uitgereikt in Disneyland in Californië.

Polles Keuken in de Efteling

Inspirerend

De andere nieuwe aanwinst van de Efteling – Polles Keuken – bleef niet achter en werd ook bekroond met een onderscheiding: de Brass Ring Award van IAAPA, de overkoepelende organisatie van attractieparken wereldwijd. Het pannenkoekenrestaurant met de ruim twaalf meter hoge toren op de Brink, in het hartje van het park, opende in maart de deuren. Bart de Boer vindt Polles Keuken een uitstekend voorbeeld van inspirerende horeca. “Het is een kwaliteitsrestaurant met heerlijke pannenkoeken en een bijzondere beleving. Het is een aanwinst voor ons park en we zijn ontzettend blij dat we daarmee deze internationale prijs in de wacht hebben gesleept.”

Polles Keuken in de Efteling

{googleads right}Bedrijvige keuken

De Brass Ring Award Food & Beverage werd voor de eerste keer uitgereikt en wordt toegekend aan het meest innovatieve horecaconcept binnen de attractieparkenbranche. Er werden meteen twee Food & Beverage-awards uitgereikt; Efteling’s Duitse collega Europa-Park ontving er ook één. In Polles Keuken kunnen bezoekers de koks letterlijk op de vingers kijken. Gasten beleven het restaurant alsof ze middenin de bedrijvige keuken van koksmaatje Polle zijn. Centraal in het eethuis staat een grote kookstoof met muzikale kwaliteiten. Door de pruttelende pannen, fluitende ketels en de tikkende pollepels wordt het pannenkoeken eten een bijzondere belevenis en schouwspel.

15-11-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Efteling

Meest bezochte parkprofielen