Nieuwe verblijfsaccommodatie in Alton Towers

Slapen in Hobbit-huisjes

Nieuwe verblijfsaccommodatie in Alton Towers

Wie logeert in het nieuwe verblijfspark Enchanted Village van Alton Towers heeft het idee dat hij terechtgekomen is een verhaal van Tolkien.

De lodges en hutten lijken op woningen van de Hobbits.

Legendes van Engeland

De daken van de luxe hutten in het verblijfspark Enchanted Village van het Engelse pretpark Alton Towers zijn boogvormig en lopen door tot aan de grond. De twee-onder-één kap lodges hebben een veranda en een eigen tuintje. De accommodaties zijn gebaseerd op de verhalen, mythes en legendes van Engeland en hebben daardoor een onmiskenbare Hobbit-stijl.

Verblijfspark

In totaal heeft Alton Towers in zijn nieuwe sprookjesachtige verblijfspark 120 lodges en hutten neergezet, waarvan er 85 in 2014 open gingen en de rest in 2015. Het nieuwe dorpje ligt vlakbij de twee parkhotels, die samen 391 kamers hebben. De nieuwe accommodaties in Enchanted Village bieden elk tot aan vijf personen onderdak.

Nieuwe verblijfsaccommodatie in Alton Towers

Golfkarretjes

De gasten van de huisjes worden met golfkarretjes naar hun verblijf worden gebracht; het park zelf is autovrij. Buurtbewoners hebben tegen het verblijfspark geprotesteerd. Zij vinden dat het park, de hotels en ook het bungalowdorp de wegen in de regio te veel belasten. Alton Towers trekt ongeveer 2,6 miljoen bezoekers. De directie zegt dat het aantal bezoekers door de verblijfsaccommodatie niet zal stijgen, maar dat de gasten wel langer zullen blijven.

2012/2015 © Tekst: Adri van Esch
Illustraties: Alton Towers

Meest bezochte parkprofielen