Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow - Logo: (c) Disney

Pirates krijgt dependance

Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow - Logo: (c) Disney

De mateloos populaire boottocht Pirates of the Caribbean krijgt een dependance.

In de Hollywood Studios opent een attractie waar bezoekers de avonturen van kapitein Jack Sparrow kunnen meemaken.

De darkride Pirates of the Caribbean is een klassieker die in zowel Californië, Florida, Parijs en Tokio tot de populairste attracties behoort. Disney borduurt nu voort op het succes, mede aangewakkerd door de vier films die sinds 2003 zijn uitgebracht. In de Hollywood Studios, het filmpark in Walt Disney World bij Orlando, opent op 6 december de nieuwe attractie Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow. Net als in de filmserie staat hierin kapitein Sparrow – een rol van Johnny Depp – centraal.

Het gebouw van Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow - Logo: (c) Disney

Wandelen

Voor het filiaal van Pirates of the Caribbean werd Soundstage 4 in Hollywood Studios helemaal omgebouwd. Bezoekers wandelen in groepjes door de nieuwe attractie heen. In tegenstelling tot de originele darkride komt men in The Legend of Captain Jack Sparrow geen animatronics (geavanceerde bewegende poppen) tegen, maar worden alle beelden van piraten, zeemeerminnen en natuurlijk Jack Sparrow zelf verwezenlijkt met hightech projecties.

Video mapping

Bezoekers komen binnen in een entreeruimte waar ze door een doodskop welkom worden geheten. In een grote groep gaan ze daarna naar een hal die rondom is gedecoreerd met schatkisten, skeletten, aangespoelde flessen en een oud piratenschip. Voor zich zien ze een zee met een ondergaande zon. Door het gebruik van 3D video mapping – een projectietechniek die er voor zorgt dat een oppervlak tot leven lijkt te komen door er een laag overheen te projecteren – heeft Disney controle over elke centimeter van de wanden.

In Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow - Logo: (c) Disney

{googleads right}Interactief

Gasten zien hoe de luchten veranderen van licht naar onheilspellend grijs, waarna skeletten van piraten op zoek gaan naar een oude schat. Tijdens het verhaal over de Vliegende Hollander en het zeemonster Kraken worden bezoekers gevraagd mee te doen: door te roepen en te stampen redden zij bijvoorbeeld zeemeerminnen in een grot van de opkomende vloed.

Rol voor Depp

Johnny Depp, alias Jack Sparrow, speelt zelf ook een rol en die is door de projectietechniek zo overtuigend dat bezoekers niet zelden denken dat Depp in eigen persoon aanwezig is. Op dit moment wordt Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow getest. En hoewel de bezoekers aangeven dat het interactieve gedeelte van de attractie wat kinderachtig is, is er toch vooral lof voor het visuele aspect van de walk through belevenis. Op 6 december is de testfase voorbij en gaat Pirates of the Caribbean: The Legend of Captain Jack Sparrow definitief open voor het publiek.

24-11-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s Disney

Meest bezochte parkprofielen