De Transformers komen naar Universal Studios Florida

Transformers naar Florida

De Transformers komen naar Universal Studios Florida
 
In Hollywood en Singapore is de Transformers 3D-darkride een ongekend succes. De Autobots en de Decepticons strijken in de zomer van 2013 ook neer in Universal Studios in Florida.

 
De geruchten werden steeds sterker dat ook Universal Studios bij Orlando – na Hollywood en Singapore – de attractie Transformers, The Ride 3D zou krijgen. Gisteren werden die geruchten officieel bevestigd. Universal laat de bezoekers in een driedimensionale wereld in een aanval van de Decepticons terechtkomen en oog in oog staan met hun leider Megatron. Het park werkt bij de realisatie van de attractie nauw samen met Transformers-regisseur Michael Bay.
De Transformers komen naar Universal Studios Florida

Filmtechnieken

Transformers, The Ride is een darkride waarin levensgrote Transformers-figuren gecombineerd worden met 3D-filmtechnieken en speciale effecten. De gasten worden meegenomen op een razendsnelle tocht door de straten van de stad, over wolkenkrabbers en door metrotunnels, alles om onze planeet te redden. Aan de eerste versie van Transformers, The Ride is vier jaar gewerkt. Tijdens de rit krijgen bezoekers gevechten te zien tussen de transformerende Autobots en de Decepticons.

Hoger niveau

De finale van de baanbrekende attractie is een gevecht tussen aartsvijanden Optimus en Megatron. De techniek van de Transformers-rit heeft veel weg van The Adventures of Spider-Man, een attractie die in Universal’s zusterpark Islands of Adventure in Florida te vinden is. “We tillen de Transformers-attractie in Orlando naar een nog hoger technisch niveau”, zegt regisseur Michael Bay. “De projecties zullen naadloos aansluiten op de decors in de attractie.” De nieuwe darkride is gebaseerd op de drie films van de Transformers, die werden geregisseerd door Bay en geproduceerd door Steven Spielberg.
De Transformers in Universal Studios Singapore - Foto: Walter Lim

Ambitieus

Universal noemt Transformers, The Ride één van de meest ambitieuze projecten ooit gerealiseerd in Florida, mede door de zeer korte bouwtijd. In het filmpark wordt ook gewerkt aan een nieuwe, nog niet officieel bevestigde attractie rond Harry Potter. The Wizarding World of Harry Potter in buurpark Islands of Adventure zorgde voor een bezoekerstoename van liefst 36 procent.
 
{youtube}ARJHpBgu1vM{/youtube}
 
{youtube}eMbwxmxP-pw{/youtube}

De commercial van Transformers, The Ride in Hollywood

 
11-2012 © Tekst: Adri van Esch -Foto’s: Universal Studios, Walter Lim
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen