Wreck-It Ralph - Foto: (c) Disney, Gene Duncan

Nieuwe Disney-ster

Wreck-It Ralph - Foto: (c) Disney, Gene Duncan

Wordt verwacht: Ralph als nieuw parkkarakter in de Disney-parken bij Parijs.

De hoofdrolspeler uit de nieuwste Disney-hit Wreck-It Ralph heeft zijn intrede in Amerika al gedaan.

De nieuwe Disney-film Wreck-It Ralph is in de Verenigde Staten een grote hit. In het openingsweekend pakte de film van regisseur Rich Moore meteen de nummer 1-positie. Ralph bracht in het eerste draaiweekend ruim 49 miljoen dollar in het laatje. Wreck-it Ralph was de grootste opening ooit voor een Disney-animatiefilm, zelfs succesvoller dan Rapunzel (opbrengst in het openingsweekend: 48,8 miljoen dollar) en de klassieker The Lion King (40,9 miljoen dollar).

Game-avontuur

De 3D-film draait om Ralph, die het beu is om overschaduwd te worden door Fix-it Felix Jr., de held van de game waarin ze beide spelen. Ralph besluit dat hij er helemaal genoeg van heeft steeds de slechterik te moeten zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen reusachtige handen en gaat op een groot game-avontuur. Hij ontmoet de meedogenloze Sergeant Calhoun uit de game Hero’s Duty en het irritante buitenbeentje Vanellope von Schweetz uit de zoete cart-racing game Sugar Rush. Vanellope en Ralph worden maatjes, maar alles verandert als een dodelijke vijand wordt ontketend die de gehele arcadewereld en Vanellope bedreigt.

{googleads right}Lovende kritieken

In Nederland komt Wreck-It Ralph op 12 december 2012 in de bioscopen. Frank Lammers geeft Ralph zijn stem en Vanellope von Schweetz is gekoppeld aan Georgina Verbaan. Meteen na de première en de lovende kritieken in de Verenigde Staten – ‘briljante en prachtig uitgevoerde animatie’, ‘nostalgie met echte emotie’ en ‘een eerbetoon aan de klassieke videogame-cultuur’ – verscheen Ralph in een Disney-themapark om met bezoekers op de foto te gaan. De Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida hadden de primeur; daar is Game Central Station uit de film nagebouwd en kunnen de bezoekers alvorens met Ralph en Vanellope te poseren een blik werpen in de diverse game-werelden uit de animatiefilm.

Vaste bewoner

Bij Hollywood Studios zal het zeker niet blijven. Er is een nieuwe ster aan het Disney-firmament verschenen; Ralph zal in veel meer Disney-parken zijn intrede doen. Bij Disneyland in Parijs konden ze nog niet zeggen wanneer Ralph tot de vaste bewoners van de Franse parken gaat behoren. Wel werd er begin november de Europese première van Wreck-it-Ralph gehouden. Alle acteurs die in de diverse Europese versies de stem van Ralph hebben ingesproken – waaronder Frank Lammers – waren bij het gala-evenement ter gelegenheid van de lancering van de film aanwezig.

18-11-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Disney, Gene Duncan

Meest bezochte parkprofielen