De ingang van Walygator - Foto: jony54

Surseance Walygator

De ingang van Walygator - Foto: jony54

Het in financiële moeilijkheden verkerende Walygator heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen. Het pretpark ten westen van het Franse Metz heeft nu enkele maanden de tijd om in betrekkelijke rust orde op zaken te stellen.

Al sinds begin van dit jaar heeft attractiepark Walygator in het plaatsje Maizières les Metz financiële trubbels. Werknemers klaagden in juni dat ze hun salaris niet op tijd kregen. Eigenaren Claude en Didier Le Douarin wijten de zwakke geldelijke positie van hun onderneming aan het slechte weer van het afgelopen seizoen, wat zorgde voor een bezoekersdaling van 25 procent. Bovendien moest het bedrijf zich in de schulden steken voor een investering van drie miljoen euro voor loopingachtbaan Monster, die in 2010 open ging.

{googleads right}Schuldeisers

De rechter van de Handelskamer in Metz heeft het park nu surseance van betaling verleend. De broers krijgen zes maanden de tijd orde op zaken te stellen. Gedurende dat half jaar hoeven zij hun schuldeisers niet te betalen en kan er onderhandeld worden over afbetalingsregelingen en schikkingsvoorstellen. Een bewindvoerder houdt in de komende maanden de voortgang van de schuldsanering in de gaten. Naar verluidt heeft het onder curatele staande park een schuld uitstaan van enkele miljoenen euro’s.

Levensvatbaar

Eigenaar Didier Le Douarin – die het park, dat toen nog Walibi Lorraine heette, in 2006 kocht – is tevreden over het vonnis van de rechter. “Ik vreesde een faillissement. De surseance stelt ons in staat om verder te gaan en te laten zien dat ons bedrijf levensvatbaar is.” Op 5 december moeten de broers Le Douarin hun financiële plan voorleggen aan de rechter, die vervolgens op 23 januari beslist hoe het verder gaat met Walygator.

21-11-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Jony54

Meest bezochte parkprofielen