Splitsville in Walt Disney World - Illustratie: (c) Disney

Bowling in een nieuw jasje

Splitsville in Walt Disney World - Illustratie: (c) Disney

In Downtown Disney in Florida heeft Splitsville, een luxe en trendy bowlingwalhalla met dertig banen en live entertainment.

Om bezoekers langer vast te houden bouwen attractieparken net buiten de poorten hotels, winkels, bars, zwemparadijzen, restaurants, midgetgolfbanen, dinershows, bioscopen en discotheken. Helemaal nieuw is een eigentijdse bowling. In Walt Disney World gingen op 19 december 2012 de deuren open van Splitsville, een combinatie van bowling, restaurants, bars en muzikaal entertainment.

Splitsville in Walt Disney World - Illustratie: (c) Disney

Hightech

Splitsville heeft al vier vestigingen: in Tampa (open sinds december 2003) en Miami in de staat Florida, in Fairview in Texas en in Fredericksburg, Virgina. Splitsville biedt gasten een complete bowlingervaring, met eten, drinken en een balletje rollen op een hightech baan. De vijfde vestiging van Splitsville in Downtown Disney in Walt Disney World is meteen de grootste, met dertig banen, biljarttafels, live entertainment, zestig televisieschermen, twee sushibars en een balkonbar met uitzicht over Disney’s uitgaansgebied.

Nostalgie

Splitsville is een mengeling van nostalgische en trendy elementen. De dertig bowlingbanen zijn gegroepeerd in kleinere clusters die ieder een eigen Lane Concierge hebben die gasten helpt bij hun spel en zorgt dat de schoenen klaarstaan en de bowlingballen klaar liggen. De dertig banen zijn verdeeld over twee verdiepingen: twintig op de eerste etage en tien op de begane grond.

Splitsville in Walt Disney World - Illustratie: (c) Disney

{googleads right}Volkssport

In totaal beoefenen zeventig miljoen Amerikanen de bowlingsport. Het is daarmee de grootste volkssport van de Verenigde Staten. Gasten die in Walt Disney World gaan bowlen, kunnen tegelijkertijd een hamburger of een pizzapunt eten, maar ze kunnen ook een compleet diner nuttigen zonder een bal aan te raken. De Splitsville in Walt Disney World is gevestigd in het gebouw in het West Side-gedeelte waar vroeger het Virgin Megastore cd-warenhuis gevestigd was. Het gebouw heeft bijna vijfduizend vierkante meter vloeroppervlakte.

6-12-2012 © Tekst: Adri van Esch – Tekeningen: Disney

Meest bezochte parkprofielen