De optochtwagen van Disney in de Rose Parade in Pasadena - Beeld: (c) Disney

Cars op optochtwagen

De optochtwagen van Disney in de Rose Parade in Pasadena - Beeld: (c) Disney

Met video • Het nieuwe Cars Land in Disney’s California Adventure krijgt een eigen, bijna veertig meter lange optochtwagen in de legendarische Rose Parade in Pasadena.

Afgelopen juni kreeg Disneyland’s zusterpark California Adventure er een compleet themagebied bij: Cars Land. In de nieuwe themazone van het park bij Los Angeles staan drie attracties: de snelle Radiator Springs Racers, Luigi’s Flying Tires, een tochtje in een oversized autoband, en Mater’s Junkyard Jamboree, waarbij de gasten in wagentjes achter rondtollende tractors zitten.

Grand Marshall

Cars Land – gebaseerd op de Pixar-animatiefilm Cars – is ook het thema van een paradewagen in de Rose Parade die traditioneel op nieuwjaarsdag in Pasadena gehouden wordt. De Rose Parade – die officieel Tournament of Roses Parade heet – wordt al sinds 1890 Radiator Springs Racers in California Adventure - Foto: (c) Disneygehouden. Disney heeft al 75 jaar een relatie met het populaire evenement. In 1966 was Walt Disney zelf de Grand Marshall van de optocht.

Cars Land

In de 124e editie van de populaire parade, aanstaande dinsdag, neemt Disneyland deel met een 38 meter lange en tien meter hoge wagen met Destination: Cars Land als thema. Op de optochtwagen – die de vorm heeft van de staat Californië – komen naast replica’s van Lightning McQueen en Sally ook nog rokende minitractors, 45 bewegende delen en zelfs stromend water. Sleepwagen Mater rijdt achter de immense paradewagen aan.

Langste en hoogste

Disney deed 75 jaar geleden voor het eerst mee aan de Rose Parade in Pasadena, een voorstad van Los Angeles. Toen liepen figuren uit Disney’s eerste avondvullende tekenfilm Sneeuwwitje mee in de stoet. In 2004 stuurde het bedrijf de hoogste paradewagen ooit de weg in Pasadena op: om de opening van de Tower of Terror te vieren werd een 33 meter hoge creatie ontworpen met bovenop dansers. In 2006 deed de langste wagen mee, met als thema The Most Magical Celebration on Earth. Op liefst 45 meter werden alle Disney-parken ter wereld uitgebeeld.

{youtube}jp38pVVFNgE{/youtube} 

30-12-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen