Het nieuwe kasteel van de Kleine Zeemeermin - Foto: (c) Disney, Gene Duncan

Prinsessen vinden nieuwe kastelen

Het nieuwe kasteel van de Kleine Zeemeermin - Foto: (c) Disney, Gene Duncan

De strijd om een gepaste woning onder de Disney-prinsessen is voorbij. Naast het iconische kasteel van Doornroosje hebben nu ook Belle en Ariël een eigen stulpje in het Magic Kingdom in Walt Disney World. De andere prinsessen kregen hun eigen Princess Fairytale Hall.

De opening van New Fantasyland - Foto: (c) Disney, Gene Duncan

New Fantasyland

Fantasyland in het Magic Kingdom in Florida is in oppervlakte verdubbeld. New Fantasyland gaat tot 2014 in fases open, maar de grootste uitbreiding werd vorige week feestelijk toegankelijk voor het publiek. Voor het bekende kasteel van Doornroosje – de toegangspoort tot Fantasyland – werd met liedjes, toespraken en vuurwerk de grootste uitbreiding van het Magic Kingdom sinds de opening in 1971 gevierd. Fantasyland telt voortaan niet één kasteel, maar drie. Tot tevredenheid van de Disney-prinsessen.

Het nieuwe kasteel van Belle en het Beest - Foto: (c) Disney, Matt Stroshane

Belle

Belle huist voortaan in het kasteel van het door haar geliefde Beest. Gasten kunnen de lieflijke prinses daar ontmoeten en kennismaken met allerlei ‘levende’ attributen, kostuums en karakters uit de tekenfilm Beauty and the Beast. Het kasteel herbergt ook restaurant Be Our Guest, waar men kan dineren in de indrukwekkende balzaal, de elegante Rose Gallery of de mysterieuze West Wing. Wie geen tijd heeft voor uitgebreid genieten van Franse cuisine kan een snelle hap halen in Gaston’s Taverne, waar naast fastfood LeFou’s Brew op het menu staat, een drankje genoemd naar Gaston’s onderdanige compagnon.

Het nieuwe kasteel van de Kleine Zeemeermin - Foto: (c) Disney, Matt Stroshane

Ariël

Het derde kasteel is voor Ariël. Het is eigendom van prins Eric, die de kleine zeemeermin voor zich weet te winnen. Door grotten en kloven bereiken bezoekers het hart van het kasteel waar zij in een rijdende schelp stappen die hen onder de zee brengt. Daar worden diverse scènes uit The Little Mermaid uitgebeeld, alles begeleid door de beroemde muziek uit de film. In de naastgelegen Ariel’s Grotto kunnen gasten op de foto met de zeemeermin. In 1992 stond bij de opening van Disneyland Paris op de souvenirplattegrond ook al een toekomstige attractie met de Kleine Zeemeermin ingetekend. Wellicht is deze darkride – die naast in Florida ook al in Californië staat – een blauwdruk voor Parijs.

Dumbo in New Fantasyland - Foto: (c) Disney, Ali Nasser

Dumbo

Eerder al gingen in New Fantasyland de attracties Dumbo, the Flying Elephant en The Barnstormer open. De bestaande Dumbo-draaimolen kreeg een nieuwe plek in Fantasyland en tevens een tweelingbroertje, zodat bezoekers sneller een plekje vinden in de zeer populaire attractie. The Barnstormer is een bestaande achtbaan – van Nederlandse makelij – die opnieuw werd aangekleed met Goofy als klungelige stuntman, The Great Goofini.

Princess Fairytale Hall in New Fantasyland - Illustratie: (c) Disney

{googleads right}Fairytale Hall

In 2013 opent in Fantasyland de Princess Fairytale Hall, in het gebouw waarin vroeger de darkride rond Sneeuwwitje gevestigd was. De gasten kunnen daar de andere Disney-prinsessen ontmoeten, zoals Assepoester, Aurora, Pocahontas en Tiana. Een jaar later wordt de verdubbeling van Fantasyland voltooid met de opening van The Seven Dwarfs Mine Train, een achtbaanrit door de wereld van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. De rollercoaster heeft als bijzondere eigenschap dat de karretjes tijdens de rit naar links en rechts schommelen.

10-12-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Matt Stroshane, Gene Duncan

Meest bezochte parkprofielen