Stephan Bosman (rechts) overhandigt de Zoover-award aan Henk Groenen (midden) - Foto: Zoover

Europa-Park krijgt Zoover Award

Stephan Bosman (rechts) overhandigt de Zoover-award aan Henk Groenen (midden) - Foto: Zoover

Zoover heeft Europa-Park bekroond met een award voor beste attractiepark van Europa.

De bezoekers van vakantiebeoordelingssite Zoover hebben Europa-Park de hoogste beoordeling gegeven van alle Europese pretparken. De Zoover-surfers gaven het attractiepark in het Zwarte Woud het rapportcijfer 9,5. De site riep Europa-Park daarom uit tot ‘beste attractiepark van Europa’. Op de Vakantiebeurs in Utrecht kreeg het Duitse park de bijbehorende award overhandigd van Zoover-baas Stephan Bosman.

Aansporing

Stephan Bosman vervaardigde ter gelegenheid van de award-uitreiking samen met Henk Groenen, de vertegenwoordiger van Europa-Park in de Benelux, een originele Schwarzwalder Kirschtorte. Met de lekkernij werd onderstreept hoe blij Europa-Park met de prijs is. Henk Groenen: “Het doet ons deugd dat we steeds meer Nederlanders mogen ontvangen, maar we zijn nog blijer met hun hoge waarderingscijfers. De Zoover-award is voor ons een belangrijke prijs: het is de waardering van ons aanbod door onze gasten.” Parkeigenaar Roland Mack: “Het is een aansporing om de service voor onze bezoekers op een zeer hoog niveau te houden en verder uit te bouwen.”

Prettige sfeer

De bezoekers van Zoover vinden Europa-Park ‘een must voor thrillseekers’. Andere uitspraken op de beoordelingssite: “Heel groot pretpark: achter een deur kan zo maar een enorme attractie zitten. Ontdekken dus!” en “Goed onderhouden, leuke spannende rides, prettige sfeer, parkeren prima en betaalbaar, leuke entertainment, goede shows. Kortom: als je dan toch een pretpark wil bezoeken; waarom niet Europa-Park? We gaan volgend jaar weer”.

Het Camp Resort krijgt een eigen Westernhotel

{googleads right}Zesde hotel

In Europa-Park worden achter de schermen momenteel de eerste voorbereidingen getroffen voor de bouw van een zesde hotel. Het hotel komt niet bij de bestaande vijf hotels aan de toegangsweg naar het park te staan, maar aan de rand van het Camp Resort, het kampeerterrein van Europa-Park. De camping ligt naast het immense parkeerterrein en vlak bij de hoofdingang van het pretpark. Het nieuwe hotel wordt gebouwd in Westernstijl. Hoe groot het hotel wordt, op welke termijn met de bouw gestart wordt en wanneer het zesde hotel open gaat is nog niet bekend, wel duidelijk is dat het hotel minder sterren krijgt dan de al bestaande hotels (die ieder minstens vier sterren hebben) en in een lagere prijsklasse zal vallen. 

8-1-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Zoover, Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen