Maquette van Fantasy Faire - Foto: Micechat.com

Fantasy Faire met Europese flair

Fantasy Faire, het nieuwe sprookjesdorpje pal naast het iconische kasteel van Disneyland in Anaheim, krijgt steeds meer vorm. Het project dat getekend werd door de Nederlandse imagineer Michel den Dulk gaat op 12 maart 2013 open. “Fantasy Faire is charmant in ‘a very old world kind of way’”, zegt Den Dulk.

Ontwerpschetsen voor Fantasy Faire - Foto: Micechat.com

Lieflijk dorpje

Fantasy Faire is een lieflijk dorpje uit een sprookjesboek waar de gasten van het originele Disneyland, in Anaheim bij Los Angeles, hun favoriete prinses kunnen ontmoeten. Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje en Belle vertonen zich op het nieuwe pleintje. Voor de pittoreske geveltjes staat een meiboom in de vorm van de Tangled Tower, geïnspireerd door de film Tangled (Rapunzel). De zeer prominente ligging van het dorpje – in het hart van Disneyland, onmiddellijk naast het beroemde kasteel – maakt dat alle ogen op Fantasy Faire gericht zijn.

Studietekening van Michel den Dulk voor Fantasy Faire - Foto: Micechat.com

Muziekdoos

In het buurpark California Adventure is een kleine tentoonstelling geopend met schetsen en maquettes van Fantasy Faire. Op de prenten aan de muur is te zien hoe de Nederlandse imagineer Michel den Dulk het sprookjesdorpje tot in het kleinste detail heeft vormgegeven. In een videopresentatie legt Michel uit wat de bezoekers over enkele maanden gaan beleven in Fantasy Faire. “Een mooi detail is The Festival of Fools”, vertelt hij. “Dat is in feite een grote muziekdoos. Als je door het raampje kijkt, zie je een scène van geschilderde paneeltjes met Clopin, dat geweldige karakter uit de film Hunchback of the Notre Dame.” Kinderen kunnen aan een hendel trekken waardoor er muziek uit de grote speeldoos komt.

Food cart Maurices Treats - Foto: Micechat.com

Royal Hall

Het dorpje is volgens Den Dulk “heel charmant en ook interactief, gedaan in a very old world kind of way”. Met Europese flair en charme dus. Michel wijst ook op een nieuwe food cart met de naam Maurice’s Twisted Treats. “Dat is een hommage aan Belle’s vader. Er worden onder meer gedraaide – twisted – broodjes verkocht.” Gasten betreden Fantasy Faire door een parkachtige entree. De ontmoetingen met de Disney-prinsessen vinden plaats in de Royal Hall. “Daar ontdekken bezoekers een fraai, gotisch interieur, met schilden op de muur en kroonluchters aan het plafond.”

Schets van het Royal Theater - Foto: Micechat.com

Voorstellingen

Michel’s baas, gelauwerd imagineer Tony Baxter, is lovend over Fantasy Faire: “Het is niet alleen een heerlijke plek om prinsessen te ontmoeten, Fantasy Faire is volmaakt en mooi, en er is veel te doen: er zijn shows waaraan iedereen mee kan doen.” Daarover vertelt Michel: “In het Royal Theater komen twee sprookjesachtige voorstellingen, een met Belle en het Beest, de andere met Rapunzel en Flynn. Het zijn prachtige toevoegingen aan Disneyland.”

Interieurontwerp van het Royal Theater - Foto: Micechat.com

 Zo werd Fantasy Faire gebouwd
 Fantasy Faire in beeld
Oorspronkelijk artwork voor Fantasy Faire

2013 © Tekst: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen