De nieuwe loopingbaan van Erlebnispark Tripsdrill

En de naam is… Karacho

De nieuwe loopingbaan van Erlebnispark Tripsdrill

Met video • Een achtbaan heet niet zelden Python of Cobra, een wildwaterbaan simpelweg River Splash en een attractie die bezoekers zo vrij als een vogeltje door de lucht laat zweven wordt regelmatig Eagle of Condor genoemd. Als het beestje maar een naam heeft, denken ze vaak bij een attractiepark.

Bij Erlebnispark Tripsdrill, ten noordoosten van Stuttgart, is het vinden van een origineel thema en een niet-alledaagse naam een serieuze zaak. Dat is het Duitse park aan zijn stand verplicht: het begon namelijk allemaal in Tripsdrill in 1929 met de Altweibermühle. Volgens de overlevering een molen waar vrouwen oud in gingen en jong weer uitkwamen. Een park dat ontstaat rond een historische Oudevrouwenmolen kan niet anders dan nadenken over originele namen voor de nieuwere attracties.

De historische Altweibermühle van Erlebnispark Tripsdrill

Badkuip

En dat deden ze bij Erlebnispark Tripsdrill. Hun eerste familieachtbaan heet Razende Duizendpoot en de wildwaterbanen heten Baddewannen Fahrt – in een badkuip – en Waschzuber Rafting – in een wastobbe. De vrijevaltoren heet Donnerbalken, de naam van een geïmproviseerd toilet waarbij men met de billen over een houten balk heen zit. G’sengte Sau is een achtbaan in het park; de naam is dialect voor ‘snelle rijder’.

De nieuwe Murmelturm in Erlebnispark TripsdrillKnikkerbaan

Ook voor de nieuwe attracties voor seizoen 2013 is en wordt gezocht naar originele thema’s en namen. In het nieuwe overdekte speelgebied van Tripsdrill – Gaudi-Viertel genaamd en bestaande uit zeven geschakelde vakwerkhuizen – staat een kleine vrijevaltoren die gethematiseerd is als een knikkerbaan. De acht meter hoge toren heet Murmelturm, de Knikkertoren.

Loopingbaan

Nieuw is ook een loopingachtbaan waarin bezoekers in 1,6 seconde naar honderd kilometer per uur worden gelanceerd. Een naam voor de zevenhonderd meter lange en dertig meter hoge baan was er lange tijd niet, vertelde parkwoordvoerster Alexandra Tittes. “We hadden verschillende namen in gedachten, maar konden de knoop niet doorhakken. Daarom hebben we ook een wedstrijd uitgeschreven op Facebook en onze fans om mooie namen gevraagd. Er kwamen liefst 1300 voorstellen binnen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de naam Karacho, naar het Duitse gezegde ‘Mit Karacho losrasen’, met heel hoge snelheid door de baan schieten.”

{youtube}TdGnWGE15Xo{/youtube}

4-2-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Erlebnispark Tripsdrill
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen