Magic Bikes in Attractiepark Slagharen

Jules Verne in Slagharen

Attractiepark Slagharen viert het vijftigjarig bestaan met een nieuw themaland gewijd aan Jules Verne.

De vier nieuwe attracties in Jules Adventureland staan allemaal in het teken van de beroemde Franse schrijver en sciencefiction-pionier. De vier familiebelevenissen zijn gethematiseerd in de stijl zoals men in de negentiende eeuw over de toekomst dacht.

Voor Jules Adventureland werd afgelopen maanden een gebied aan de rand van het Overijsselse pretpark vrijgemaakt. Onder meer de decennia oude darkride Ocean of Darkness ging tegen de vlakte. Op de vrijgekomen grond komen vier attracties: Expedition Nautilus, Magic Bikes, Fogg’s Trouble en The Passepartout Explorer. Twee attracties zullen klaar zijn op het moment dat het park opent voor seizoen 2013, op 22 maart, de andere twee voor de zomer.

Expedition Nautilus in Attractiepark Slagharen

Watercarrousel

Expedition Nautilus is een draaimolen die vergelijkbaar is met de bekende koffiekopjesmolen of de calypso van de kermis, met dit verschil dat de bodem van de carrousel onder water loopt. De 36 passagiers in deze voor de Benelux unieke attractie kunnen elkaar onder het draaien nat schieten. Langs de kant komen de duikkogels te staan die zijn overgebleven van Ocean of Darkness.

Schommelboot

Fogg’s Trouble is een attractie die wel al in diverse parken staat, maar in Slagharen een eigen gezicht krijgt. Het is een 24 persoons boot die niet alleen van links naar rechts schommelt, maar ondertussen ook draait. Magic Bikes is een draaimolen met fietsen; hoe harder je trapt, hoe hoger het rijwiel de lucht in gaat.

Fogg's Trouble in Attractiepark Slagharen

Racebaan

Voor de grootste attractie van Jules Adventureland moest speelautomatenhal Las Vegas wijken. The Passepartout Explorer is een racebaan met kleine autootjes waar kinderen hun eerste rijbewijs kunnen halen. Maar niet nadat ze eerst theorieles hebben gehad. De vier jubileumattracties zijn allemaal gethematiseerd naar het bekende boek van Jules Verne De reis om de wereld in tachtig dagen, waarin de reislustige Phileas Fogg diverse avonturen beleeft.

Naar de parkplanner van Attractiepark Slagharen

24-1-2013 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Attractiepark Slagharen

Meest bezochte parkprofielen