Ontwerpschets voor het Plopsa Hotel - Beeld: Plopsa

Plopsaland pakt 3x uit

Ontwerpschets voor het Plopsa Hotel - Beeld: Plopsa

In Plopsaland worden drie omvangrijke projecten verwezenlijkt: een theater, een overdekt waterparadijs en een eigen hotel. 

Drie grootscheepse bouwprojecten staan op de agenda voor Plopsaland in De Panne. Dit jaar, volgend jaar en het jaar daarop moet telkens één van de bouwprojecten opgeleverd worden. Voor het eerste nieuwe gebouw – een theater met veertienhonderd zitplaatsen – gingen afgelopen maand de eerste spades de grond in. Voor vijf miljoen euro laat Plopsaland een theater bouwen aan het Dorpsplein, naast het vorig jaar geopende overdekte speelparadijs Mayaland. Er komt een rechtstreekse verbinding tussen Mayaland en het nieuwe Plopsa Theater. Vanaf de opening – die tegen de zomer gepland staat – zullen alle theatershows met live artiesten voortaan daar plaatsvinden. In de ruime lobby worden business to business-activiteiten gehouden.

Waterplezier in het toekomstige Plopsaqua - Foto: SXCPlopsaqua

In juli 2014 staat de opening gepland van Plopsaqua, een overdekt waterpark met een golfslagbad, een Lazy River, een 25-meterbad, meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen en een wellnessafdeling. Een hoge toren is het startpunt voor drie spannende glijbanen die vooral middelbare scholieren moet aanspreken. De gemeente De Panne ging akkoord met de plannen mits het nieuwe Plopsaqua het verouderde gemeentelijke overdekte zwembad zou vervangen; ook schoolkinderen moeten er bijvoorbeeld hun baantjes kunnen trekken. De Panne draagt gedurende twintig jaar jaarlijks 600.000 tot 750.000 euro bij aan de exploitatie. Plopsaqua wordt 3500 vierkante meter groot, kent naast een indoor ook een outdoor gedeelte en gaat zestien miljoen euro kosten. Het zwembad wordt volledig gethematiseerd en tussen 750 en 900 personen per uur zullen van het subtropisch zwemparadijs kunnen genieten.

Geveltjes

De bouw van een eigen hotel werd al verschillende malen uitgesteld, maar de opening lijkt nu toch vast te staan voor het jaar 2015. De concept art van het hotelgebouw (tekening boven) laat pittoreske geveltjes zien die goed passen bij de stijl van de parkingang. De verblijfsaccommodatie wordt direct naast de entree gebouwd – vlakbij het nieuwe waterparadijs – en krijgt ongeveer tachtig familiekamers. Met de opening van het hotel wordt Plopsaland een resort en zullen gasten – mede door het theater en het indoor waterpark – langer dan een dag in het Belgische De Panne verblijven.

28-1-2013 © Tekst: Adri van Esch – Concept art: Plopsa – Foto: SXC
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen