Kellogg's Bowl Ride in Adsland

Reclamedromen: Adsland

Kellogg's Bowl Ride in Adsland

Misschien komt het er ooit: een attractiepark helemaal gewijd aan reclame en advertenties. De tekeningen voor Adsland zijn al helemaal klaar.

Adsland, het attractiepark over grote merken, is bedacht door de Fransman Fabien Manuel, zelf werkzaam in de reclame. Alle attracties, shows en exposities in het pretpark draaien om grote merken als Coca Cola, McDonald’s, Orangina, Levi’s, Virgin, M&M’s en IBM. Zelfs onze eigen reclameleeuw Loeki heeft een eigen attractie in het nieuwe Adsland. Manuel heeft het allemaal tot op de centimeter uitgedacht en is met zijn plan zelfs al langs verschillende grote toeristische ondernemingen geweest. Of dat succes heeft opgeleverd zal de Fransman deze maand nog bekendmaken in de media. Zelf verwacht Fabien Manuel dat Adsland binnen vijf jaar ergens ter wereld gerealiseerd zal zijn.

Coca-Cola Capsule Factory in Adsland Coca-Cola Land

Op papier bestaat Adsland uit tien themagebieden, waarvan de meeste gewijd zijn aan één groot wereldmerk. In Coca-Cola Land wordt het verhaal verteld over waar het mierzoete bruine drankje ontstond: in Jacob’s Pharmacy in de Amerikaanse stad Atlanta. Bezoekers stappen aan boord van een snel flesdopje in de Capsule Factory en ze kunnen winkelen in Pemberton Shopping Street, genoemd naar John Pemberton, uitvinder van Coca-Cola.

M&M’s World

In Happy Meal Land van McDonald’s is alles happy, met een Happy Meal-trein, -draaimolen en -glijbaan. In M&M’s World staat een 4D-theater waar de bekende gekleurde M&M-snoepjes een vliegreis rond de wereld maken. En in Kellogg’s Land kunnen gasten een wilde riviertocht maken in levensgrote bowls langs Coco Pops, Honey Pops, Smacks en Rice Krispies.

Bekende merken

Logorama Land staat in het teken van diverse bekende merken, zoals Michelin – met het bandenmannetje Bibendum –, Esso en Pizza Hut. In een treintje ondergaan bezoekers een aardbeving in Logorama Stad. In Orangina Land staat het bekende Orangina-flesje met een kettingzaag in de aanslag, klaar om bloedsinaasappelen in tweeën te zagen. Helaas overleven de treintjes waarin de gasten vervoerd worden het niet.

De plattegrond van Adsland

{googleads right}Red Bull Wings

De spectaculairste attracties van Adsland staan in Red Bull Land en het themagebied Virgin Intergalactic. Red Bull Wings is een 155 meter hoge achtbaan waarin durfals twee-aan-twee liggend naast de baan hangen en in de Virgin SpaceShip Simulator maken de bezoekers een virtuele ruimtereis in SpaceShipTwo. Twee attracties die vooral kinderen zullen aanspreken zijn een rondleiding door de chocoladefabriek van Willy Wonka en de bootreis met onze eigen Loeki de Leeuw. Bedenker Fabien Manuel maakt logischerwijs veel reclame voor zijn geesteskind. Of zijn droom ooit uitkomt, is afwachten.

10-1-2013 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Adsland

Meest bezochte parkprofielen