Waterglijbanen van Polin

Directeur heeft waterglijbanen zelf getest

Waterglijbanen van Polin

Lyan van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, heeft hoogstpersoonlijk de elf spiksplinternieuwe waterglijbanen die in haar park komen uitgeprobeerd. “Sommige banen zijn heel heftig”, verklapt ze.

Avonturenpark Hellendoorn opent in juni Aquaventura, een slidepark waar bezoekers kunnen genieten van elf spectaculaire waterglijbanen. De banen in het outdoor park zijn voorzien van ‘uitglijbakken’ met daarin een laagje water om af te remmen. “Het vinden van een unieke toevoeging aan een pretpark in een land met de hoogste pretparkdichtheid van Europa is geen gemakkelijke opgave”, vertelt Avonturenpark-directeur Lyan van den Bosch. “We hebben daarom verder gekeken dan de gebruikelijke attracties.” Met deze verrassende en voor Nederland unieke nieuwigheid tot gevolg. “Een aantal mensen van het hoofdkantoor en ikzelf hebben een achtergrond bij waterparken en slideparks”, antwoordt Van den Bosch op de vraag waar de inspiratie voor het waterglijbanenpark vandaan kwam. “In bijna alle landen in Europa, tot aan Noorwegen toe, zijn er slideparks te vinden, maar nog niet in Nederland. Cobac Park in Frankrijk is een voorbeeld van een slidepark en dat maakt op dit moment al deel uit van de Looping Holding, waartoe ook Avonturenpark Hellendoorn behoort. In het buitenland is dit soort parken erg succesvol en populair en wij geloven er in dat het ook in Hellendoorn een succes zal zijn.”

Waterglijbaan van Polin

Supplement

Als in de zomer het nieuwe Aquaventura slidepark eenmaal open is, kunnen bezoekers zowel bij de ingang van het pretpark als bij de entree van het slidepark een kaartje kopen. “Dat is een supplement op het kaartje voor het attractiepark”, legt de directeur uit. “Het gaat om een ticket voor onbeperkt toegang tot alle banen. Het is de bedoeling dat bezoekers zelf handdoeken en badkleding meebrengen. Voor gasten die pas tijdens hun verblijf in het pretpark besluiten om het slidepark te bezoeken, zal er de mogelijkheid zijn om badkleding te huren of te kopen. In het glijbanenpark zijn kluisjes om tijdens het bezoek aan het slidepark de spullen in op te bergen. Het Avonturenpark zelf beschikt ook over kluisjes.”

Waterglijbaan van Polin

Onderzoek

Avonturenpark Hellendoorn deed uitgebreid onderzoek naar de haalbaarheid van een slidepark in ons land. Right Marktonderzoek voerde een interessepeiling uit onder tieners en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Beide doelgroepen gaven blijk van grote interesse en bereidheid tot een bezoek, ook bij lagere temperaturen. De onderzoeksresultaten en het unieke karakter van de nieuwe aanwinst voor de Nederlandse markt hebben Looping Holding en Avonturenpark Hellendoorn overtuigd van de keuze voor een slidepark.

Waterglijbaan van Polin

Apart gebied

Het nieuwe waterglijbanenparadijs – dat van begin juni tot half september geopend zal zijn – wordt een apart gebied van het Avonturenpark. Lyan van den Bosch: “Je kunt er alleen komen als je een kaartje hebt gekocht. De afscheiding tussen het pretpark en het slidepark biedt wel zicht op het nieuwe park; er zal geen dichte muur zijn. In het gebied komen omkleedcabines, douches, toiletten, een zonneweide en een terras bij het verkooppunt, waar gasten eten, drinken en souvenirs kunnen kopen.”

Waterglijbaan van Polin

{googleads right}Uitgeprobeerd

In Aquaventura komen elf nieuwe glijbanen waar al dan niet met speciale één- of tweepersoonsbanden vanaf gegleden kan worden. De waterbanen komen van de gerenommeerde Turkse fabrikant Polin. Hoewel directeur Van den Bosch nu nog niet wil verklappen welke exacte keuze van de banen ze heeft gemaakt, zegt ze dat ze al wel alle waterglijbanen heeft uitgeprobeerd. “Voordat ik naar Avonturenpark Hellendoorn kwam, was ik werkzaam bij waterpark Alpamare in Zwitserland. Daar hebben ze ook elf banen, met een totale lengte van zestienhonderd meter. Ja, sommige zijn heel heftig!”

Reacties

De reacties op het nieuws dat Avonturenpark Hellendoorn een slidepark krijgt zijn positief, zegt Van den Bosch. “Zowel uit onze omgeving als op internet. Veel gezinnen kennen de slideparks van een vakantie in het buitenland en zijn blij verrast dat ze vanaf juni ook in Nederland een dergelijk park kunnen bezoeken. Op pretparksites zien we wat gemengde reacties: de achtbaanfans hadden gehoopt op een nieuwe mechanische attractie. Maar wij denken met deze keuze iets unieks te kunnen presenteren waarmee we ons kunnen onderscheiden van andere parken. De opening van het slidepark zal spectaculair zijn, dat kan ik al wel zeggen. Nee, wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing.”

16-1-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Polin

Meest bezochte parkprofielen