Restaurant FoodLoop in Europa-Park

Achtbaanrestaurant

Restaurant FoodLoop in Europa-Park

FoodLoop is een populair restaurant in het Duitse Europa-Park; het eten komt via een achtbaan naar de gasten toe.

Restaurant FoodLoop in Europa-Park

Over bijna een halve kilometer achtbaanrails roetsjen de gerechten en drankjes richting de tafels waar de gasten van het restaurant op hun bestelling wachten. Vanuit de keuken loopt de rails in allerlei figuren naar beneden; niet lang nadat er via het touchscreen aan de tafel een bestelling is gedaan suist vanaf de keuken het eten en drinken omlaag, onderweg ook nog twee loopings passerend.

FoodLoop

Voor deze bijzondere ervaring moeten bezoekers naar het Zuid-Duitse attractiepark Europa-Park, waar sinds 2011 restaurant FoodLoop vlees-, vis- en vegetarische gerechten serveert via een heuse achtbaan. Het park in het Zwarte Woud had de primeur, maar ook in Nederland is een achtbaanrestaurant op komst. In Helmond gaat na de bouwvakvakantie de schop de grond in voor Xperience World, een interactieve wereld van drieduizend vierkante meter vol games. Er komen onder meer veertien interactieve racesimulators – Formule 1-wagens, powerboten en jetski’s –, videogames en een videolounge.

Robot Restaurant

Het nieuwe Xperience World krijgt twee restaurants, waaronder het eerste achtbaanrestaurant van Nederland. Net als in Europa-Park zullen de bestellingen via een achtbaansysteem en onder speciale effectbelichting vanaf de centrale keuken op de tafels worden uitgeserveerd. De tweede eetgelegenheid wordt het Interactive Robot Restaurant, waar robots het eten uitserveren en na afloop ook de tafel weer opruimen.

Xperience World in Helmond - Beeld: Architectenbureau ONL [Oosterhuis_Lénárd]

{googleads right}Futuristisch gebouw

Xperience World in Helmond gaat veertien miljoen euro kosten. Het futuristische gebouw – dat verrijst op het voormalige terrein van gasleverancier Obragas in hartje Helmond – is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau ONL. Het nieuwe hightech vermaakscentrum verwacht tussen 300.000 en 500.000 bezoekers per jaar te gaan trekken.

1-2-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park, Architectenbureau ONL [Oosterhuis_Lénárd]

Meest bezochte parkprofielen