De ingangszone van Terra Mítica - Foto: Contafisca

Architecten in de dop adviseren Terra Mitica

De ingangszone van Terra Mítica - Foto: Contafisca

Het noodlijdende Terra Mítica krijgt advies van een studiegroep van een vooraanstaande Engelse universiteit voor architectuur.

Vijftien studenten bestuderen een half jaar de situatie van het Spaanse pretpark en brengen dan een rapport uit met hun bevindingen en aanbevelingen.

Maatregelen

Vijftien studenten van de Architectural Association School of Architecture in Londen, één van ’s werelds meest prestigieuze universiteiten voor architecten, gaat Terra Mítica adviseren met welke maatregelen het Spaanse pretpark uit de problemen kan komen. Zes maanden lang bestuderen de studenten onder leiding van professor Naiara Vegara het park, maar ook de stad Benidorm en de Costa Blanca, om zo tot een plan voor de heropleving van Terra Mítica te komen.

{googleads right}Winst

Met als motto Rethinking the future gaat de studiegroep de toekomst van het Spaanse pretpark heroverwegen. De burgemeester van Benidorm is blij met de komst van de architectuurstudenten; hij ziet het als ‘winst voor het park, de stad en het toerisme in het algemeen’. De burgervader van de Spaanse badplaats denkt dat door de ideeën uit de werkstudie het potentieel dat het complex heeft beter benut kan worden en dat er aanpassingen zullen komen die inspelen op de nieuwe behoeften van gasten.

Baat

De studentengroep bestaat uit aankomende architecten uit Groot-Brittannië, China, de Verenigde Staten, Thailand, Indonesië, India, Italië en Mexico. Naiara Vegara meent dat Terra Mítica baat kan hebben bij het studieproject, maar dat er dan wel veel zal moeten veranderen. De architect denkt dan onder meer aan het programmeren van meer evenementen waardoor het park gedurende het hele jaar open kan zijn. Een woordvoerder van het bedrijf zei uit te kijken naar de aanbevelingen van de toekomstige architecten. “Wellicht zien de studenten mogelijkheden die wij niet hebben gezien en die betrekkelijk eenvoudig te implementeren zijn.” Over een half jaar wordt het rapport van de Architectural Association School of Architecture verwacht.

> Naar de parkplanner van Terra Mítica

7-2-2013 © Tekst: Adri van Esch
Foto: Contafisca

Meest bezochte parkprofielen