tov restaurant achtbaan cover tekst - Foto: Adri van Esch

Volkje verkent de Vallei

tov restaurant achtbaan cover tekst - Foto: Adri van Esch

Twee Dwervels kwamen naar Sevenum om alvast een kijkje te nemen in hun toekomstige Vallei. Wij volgden de enthousiaste eerste verkenning van hun nieuwe woongebied.

De Efteling heeft zijn Laven, Phantasialand zijn Wuzen, en vanaf eind maart heeft Toverland zijn Dwervels. En waar de Laven het Lavenlaar hun thuis mogen noemen en de Wuzen leven in Wuze Town, daar krijgt het attractiepark in Sevenum de Magische Vallei, het nieuwe land van de Dwervels. Het luimige volkje is ontsproten aan de creatieve geest van Toverland’s eigen ontwerper Peter van Holsteijn, met artistieke back-up van Ton van de Ven, bekend van onder meer Droomvlucht in de Efteling.

tov dwervel zittend schetsUnieke muziek

Themagebied Magische Vallei wordt een groene oase die gedomineerd wordt door spinning coaster Dwervelwind en een kolkende wildwaterrivier. Voor kinderen is er bovendien een watercarrousel met drakenbootjes, een mini-vrijevaltoren en een klim- en klauterkasteel. Bezoekers kunnen achterover leunend van al het spektakel genieten in het nieuwe restaurant of op het aanpalende terras. Voor de hele nieuwe zone is in totaal 2,5 uur unieke muziek gemaakt, volgens een doordacht muziekplan dat voorziet in vijf zones met elk een eigen geluid. Bij het restaurant klinken Polynesische geluiden en in het hart van de Magische Vallei hebben de Dwervels het voor het zeggen. Daar klinkt in de muziek het gelach en gebrabbel van de kleine bewoners door.

Bouwsels

De Dwervels dagen de bezoekers graag uit; ze pesten wat en delen plaagstootjes uit. Op diverse plekken in de Vallei hebben ze hun eigen bouwsels opgericht, zoals langs en zelfs over de wildwaterbaan. Hoe ze daar de bezoekers gaan plagen laat zich raden. De Dwervelhuisjes worden op dit moment gefabriceerd in Roemenië en komen binnen enkele weken richting Limburg. Het station van de wilde rivier wordt een imposant gebouw, met een grotachtige poort die aan beide zijden wordt geflankeerd door een 9,5 meter hoge en tien meter brede waterval.

tov dwervels gezichten schets

Schetsjes

Peter van Holsteijn heeft wekelijks contact met de Filippijnen, waar de Dwervels worden gemodelleerd. “Telkens gaan er nieuwe schetsjes en aanwijzingen naar het oosten”, vertelt Peter. “Ik geef dan bijvoorbeeld aan dat ze iets meer wallen moeten hebben, of meer rimpels of dat de mondhoeken wat meer moeten doorhangen. De leden van het volkje dat straks in de Magische Vallei komt wonen worden heel gedetailleerd. En ze gaan ook allemaal bewegen.”

Twee Dwervels bezochten dit weekend hun toekomstige woongebied. Wij volgden ze bij hun eerste verkenningstocht door de nog modderige Vallei. We keken over hun hoofden mee en noteerden hun eerste, heel positieve reacties.

tov drakenmolen tekst

tov station park tekst

tov werkers tekst

tov wildwaterbaan goot tekst

tov lift rapid tekst

tov schets watervallen tekst

tov station achtbaan tekst

tov tunnel park tekst

tov station waterbaan tekst

tov dwervelkiosk tekst

tov rotsblokken tekst

tov station wervelwind tekst

tov plattegrond vallei

tov restaurant tekst

2-2-2013 © Tekst en foto’s: Adri van Esch
Tekeningen: Toverland, Peter van Holsteijn
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen