De poort van Raveleijn in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Efteling markeert ‘niet te missen’ attracties

De poort van Raveleijn in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Acht attracties mag je absoluut niet missen, zegt de Efteling zelf op de parkplattegrond.

Een bezoekje aan het achttal hoort bij een geslaagd dagje Efteling.

Juweeltje

Sinds 2011 biedt de Efteling bezoekers een gratis parkplattegrond aan. Twee jaar lang ging het handzame boekwerkje – dat door de manier van vouwen in één beweging te openen en te sluiten is – door het leven als WegwijsPas. Met ingang van dit seizoen is die naam komen te vervallen en heet het zoekhulpje voortaan simpelweg Parkplattegrond. Voor de gelegenheid werd de parkkaart vernieuwd, met meer heldere kleuren en tekeningen, en de lay-out verduidelijkt. De gratis plattegrond van het Kaatsheuvelse park was al een klein juweeltje, en is dat nu nog meer.

De nieuwe parkplattegrond van de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Topattracties

Op de parkmap geeft de Efteling voor het eerst aan welke attracties bezoekers zeker niet mogen missen. Het groene vinkje dat hoort bij het predicaat ‘Niet te missen’ werd vanzelfsprekend toegekend aan het Sprookjesbos en Droomvlucht, de twee populairste attracties van het park. Verder worden Fata Morgana, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de Piraña als topattracties aangeduid. Ook de shows Aquanura en Raveleijn horen volgens de Efteling op het lijstje ‘must do’s’ te staan. 

Draak Draconicon mag blijven in Raveleijn - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Franse acteurs

Raveleijn is geheel vernieuwd. Op de parkplattegrond en ook in het park zelf wordt al reclame gemaakt voor de vernieuwde parkshow. Vanuit Kaatsheuvel werd contact gelegd met Puy du Fou, een Frans themapark dat legendarisch is geworden door de enorme openluchtvoorstellingen die er gegeven worden. In de Raveleijn-voorstelling die nu in samenwerking met Puy du Fou wordt gerealiseerd blijft een rol weggelegd voor de mechanische draak Draconicon, maar alle spelers zullen worden vervangen door Franse acteurs afkomstig van Puy du Fou.

> Ga naar de parkplanner van de Efteling
> Niet te missen… in de Efteling

2013 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen