De lichtjes in de Mickey-oren dansen mee met de show - Foto: (c) Disney, Paul Auyeung

Lichtjeszee door Mickey-oren in Disneyland Paris

De lichtjes in de Mickey-oren dansen mee met de show - Foto: (c) Disney, Paul Auyeung

Mickey-oren met lichtjes die op de maat van de muziek meekleuren met de jubileumshow Disney Dreams. Plus twee nieuwe scènes voor de succesvolle avondvoorstelling, waarvan er één gezongen wordt door de Nederlandse finalisten van The Voice Kids. Disneyland Paris geeft haar twintigjarig bestaan nieuwe impulsen.

Disney Dreams was in 2012 het cadeautje van Disneyland Paris voor de twintigste verjaardag van het park: een spectaculaire show op en rond het kasteel van Doornroosje, met projecties, lasers, fonteinen en vuurwerk. In de voorstelling worden de verhalen van Peter Pan, Assepoester, Sneeuwwitje, Beauty and the Beast en The Princess and the Frog met liefst 60.000 beelden tot leven gebracht. Daarnaast zijn er tot veertig meter hoge fonteinen en vuurspuwers tot wel 25 meter hoog, alles op de bekende Disney-muziek.

De spectaculaire avondshow Disney Dreams zet het kasteel in vuur en vlam - Foto: Joan Lommen

Nieuwe scènes

Disney Dreams is een hit bij het publiek: uit enquêtes blijkt dat bezoekers de avondshow het ongekend hoge rapportcijfer 9,3 geven. Niet verwonderlijk dus dat Disneyland Paris in het kader van de verlenging van de jubileumactiviteiten besloten heeft de show te continueren en vanaf april zelfs uit te breiden. Aan gasten werd gevraagd welke films zij het meest misten in Disney Dreams. Dat bleken de Pixar-film Brave en tekenfilm De Leeuwenkoning te zijn. Disney besloot scènes uit die filmhits aan het spektakel toe te voegen: over twee maanden zijn ook de avonturen van de roodharige Brave-heldin Merida en het leeuwenwelpje Simba op de muren van het kasteel te bewonderen.

Voice Kids

Voor de Leeuwenkoning-scène van Disney Dreams namen de zes finalisten van de Nederlandse The Voice Kids 2 het nummer I Just Can’t Wait To Be King op. Ze togen daarvoor naar de bekende Abbey Road Studios in Londen, de opnamestudio waar ook muzikale grootheden als Adele, Alicia Keys, Freddy Mercury en The Beatles hun hits opnamen. Voor de gelegenheid maakten de Voice-finalisten Jesse, Silvana, Joep, Laura, Jurre en Irene ook nog even de beroemde Beatles-zebrapadfoto, samen met Mickey Mouse. Hun I Just Can’t Wait To Be King is vanaf april elke avond te horen in de Disney Dreams.

De finalisten van The Voice Kids op het beroemde Beatles-zebrapad - Foto: (c) Disney

Glow with the Show

Enkele maanden later voegt Disney nog een nieuw element aan Disney Dreams toe, waarvoor de inspiratie aan de Amerikaanse westkust werd gehaald. In Californië – in Disneyland’s buurpark California Adventure – ging vorig jaar Glow with the Show in première. Bezoekers kochten de bekende Mickey-oren die voor deze gelegenheid voorzien zijn van lampjes die alle kleuren kunnen aannemen. Bij de fonteinenshow World of Color kleuren al die lichtjes synchroon mee met de show en op de maat van de muziek.

De lichtjes in de Mickey-oren dansen mee met de show - Foto: (c) Disney, Paul Auyeung

{googleads right}Infrarood

Disneyland Paris krijgt een vergelijkbaar showelement: ook daar gaan de verlichte Mickey-oren meekleuren met de voorstelling. De hoofddeksels waarop de oren zijn aangebracht bevatten de nieuwste infrarood technieken die technici de mogelijkheid geven kleuren en ritmes aan de lampjes door te geven. De lampjes vertonen allemaal dezelfde kleuren, passend bij het moment van de show, wat een grote, imponerende lichtjeszee oplevert. Of ze laten juist allemaal verschillende kleuren oplichten, of de lampjes in een soort ‘wave’ aan- en uitgaan.

Light’Ears

In Parijs hebben ze de Mickey-oren met de diffuse lichtjes de naam Disney Light’Ears meegegeven. De oplichtende oren zullen in de zomer aan Disney Dreams worden toegevoegd, de scènes met Brave en The Lion King zijn al vanaf april te bewonderen. Alle festiviteiten rondom de twintigste verjaardag van Disneyland Paris zijn geprolongeerd tot eind september.

> Disney Dreams: feiten & cijfers 
> Ga naar de parkplanner van Disneyland Paris

11-2-2013 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Paul Auyeung/Disneyland Resort, Joan Lommen

Meest bezochte parkprofielen