Zo gaat de Aerobar in Futuroscope er uit zien - Foto: Futuroscope (JL Audy)

Biertje onder een ballon

Zo gaat de Aerobar in Futuroscope er uit zien - Foto: Futuroscope (JL Audy)

In Futuroscope kunnen bezoekers vanaf maart een biertje of colaatje drinken op 35 meter hoogte, in een zwevende bar die onder een luchtballon hangt. De nieuwe Aérobar is een noviteit van hetzelfde bedrijf dat in Disneyland Paris de permanente ballon PanoraMagique in de lucht houdt.

In filmpark Futuroscope gaat over een goede maand de Aérobar open, een bar voor twaalf personen die door een ballon gevuld met helium 35 meter de lucht in wordt getrokken. De ballon hangt in een futuristisch ogende, steigerachtige stellage die er voor zorgt dat de zwevende bar alleen maar omhoog kan en niet afdrijft. De stalen stelling in het Franse themapark is gemaakt van 72 gebogen staven die samen zestig ton wegen.

De Aerobar in Futuroscope - Foto: Futuroscope (JL Audy)

Uitzicht

De 1 miljoen euro kosten Aérobar is een idee van het gespecialiseerde bedrijf Aérophile in Parijs, dat voor de metalen ombouw architect Daniel Vaniche inschakelde. De bar heeft een doorsnede van twaalf meter. Bezoekers die mee naar boven willen voor een drankje, een hapje en een onvergetelijk uitzicht betalen daarvoor tien euro. Bij elke vlucht gaat een barman mee die zorgt voor de versnaperingen.

Luchtballon Characters in Flight in Walt Disney World - Foto: Disney, Gene Duncan

{googleads right}Foodtainment

Aérophile heeft inmiddels zestig ballonnen gefabriceerd die in 27 landen het luchtruim kiezen. De meeste heliumballonnen werden door het twintig jaar oude bedrijf alleen gefabriceerd en geleverd, van acht ballonnen verzorgt de onderneming ook de exploitatie. Twee daarvan staan in Disney-parken: in 2005 steeg voor het eerst PanoraMagique op in Disneyland Paris en in 2009 opende Characters in Flight, een gelijksoortige ballon in Downtown Disney, het uitgaansgebied van Walt Disney World in Florida. Aérophile hoopt het concept van de Aérobar ook buiten Frankrijk te kunnen slijten. Met een hoopvol oog wordt vast naar de Disney-enclave in Florida gekeken; daar zoeken ze voor het deels ontmantelde Pleasure Island in Downtown Disney nog nieuwe foodtainment-concepten.

> Naar de parkplanner van Futuroscope
> Naar een overzicht van alle Disney-parken

5-2-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Futuroscope (JL Audy), Disney (Gene Duncan)

Meest bezochte parkprofielen