Hong Kong Disneyland - Foto: (c) Disney

Voor het eerst winst in Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland - Foto: (c) Disney

Mickey Mouse heeft voor het eerst geld verdiend in Hongkong: het Disneyland daar heeft na zeven jaar eindelijk winst gemaakt. 

Parkplanet gaat langzaam maar zeker buiten de grenzen die de site tot nu toe aanhield. De 62 parkplanners die op de website staan gaan allemaal over attractieparken in Europa en de Verenigde Staten. Het 63e Parkprofiel ligt daar echter buiten en handelt over Hong Kong Disneyland. Het is de eerste van een reeks nieuwe parkplanners die informatie bieden over themaparken in het verre oosten, een werelddeel dat booming is op het gebied van attractieparken.

Verwachtingen

Hong Kong Disneyland opende de poorten op 12 september 2005. De hoge verwachtingen werden sinds de opening niet waargemaakt; de bezoekersaantallen bleven achter op de prognoses en het bedrijf – dat voor 52 procent in handen is van de overheid van Hong Kong en voor de rest van The Walt Disney Company – schreef jaar na jaar rode cijfers. In 2008 bedroeg het verlies zelfs 200 miljoen dollar.

Geyser Gulch, de waterspeeltuin in themagebied Grizzly Gulch in Hong Kong Disneyland - Foto: (c) Disney

{googleads right}Themagebieden

De eigenaren besloten het park uit te breiden en het aantal attracties te vergroten. Er kwamen twee nieuwe themagebieden – Toy Story Land en Grizzly Gulch – en een derde staat op het punt van opening: Mystic Manor. Die uitbreiding viel goed: het aantal bezoekers steeg aanmerkelijk, met als gevolg dat er afgelopen jaar voor het eerst winst is gemaakt: 14 miljoen dollar. Het bezoekersaantal steeg met 13 procent tot 6,7 miljoen gasten. De twee hotels noteerden een bezettingsgraad van 92 procent.

> Naar de parkplanner van Hong Kong Disneyland
> Een overzicht van alle Disney-parken

22-2-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Hong Kong Disneyland

Meest bezochte parkprofielen