Holiday Park Expedition GeForce Trein 15pers

McExGeForce bij McDonald’s

Holiday Park Expedition GeForce Trein 15pers

De hamburgerwedstrijd Mein Burger van de Duitse McDonald’s heeft een achtbaanfan op het idee gebracht drie broodjes te bedenken genoemd zijn naar achtbanen.

De McColossos, de McExGeForce en de McMatterborn Bobs maken kans deze zomer echt geserveerd te worden in de vestigingen van McDonald’s.

Voor de derde keer laten de ruim veertienhonderd restaurants van McDonald’s in Duitsland de klanten zelf hun favoriete hamburger samenstellen. De inzenders kunnen hun creaties op internet zetten, waar iedereen tot 5 april op de zelf gefabriceerde broodjes kan stemmen. De hamburgers met de meeste stemmen worden beoordeeld door een deskundige jury en die kiest er vijftien uit die daadwerkelijk bij McDonald’s verkocht gaan worden.

FortunaDüsseldorfer

Tussen de ingezonden hamburgers zitten exemplaren met bijzondere namen als Cheesy Willi, de McChamp en FatEmergency. Fans laten zich niet onberoerd in de wedstrijd van de hamburgerketen. Zo heeft een voetballiefhebber de FortunaDüsseldorfer geïntroduceerd, een hamburger met augurken, tomaten en bacon. In andere voetbalsteden griezelen ze van het idee dat er in hun McDonald’s-vestigingen straks een broodje te koop is genoemd naar een concurrerend elftal uit Düsseldorf.

McColossos

Tussen de inzenders zit ook een echte achtbaanfan: Fabian Z. heeft drie hamburgers bedacht die allemaal genoemd zijn naar bekende achtbanen. De McColossos is geïnspireerd op de houten achtbaan Colossos in het Duitse Heide-Park, met bijna zestig meter de hoogste houten coaster ter wereld. De McColossos heeft extra veel vlees en verder bacon, rucola en Cheddar kaas. De McExGeForce is een kipburger met kaas en tomaten-pestosaus. Het broodje is genoemd naar Expedition GeForce, de regelmatig als beste stalen achtbaan bekroonde attractie van het eveneens Duitse Holiday-Park.

McMatterborn BobsDe Matterhorn Bobs in Disneyland Anaheim - Foto: Loren Javier

De laatste hamburger van Fabian Z. in de Mein Burger-wedstrijd is genoemd naar een klassieker: de Matterhorn Bobsleds in Disneyland in Californië. De achtbaan die in juni 1959 open ging en door de berg Matterhorn loopt was in meerdere opzichten een unicum. Allereerst door het gebruik van stalen rails. Die track werd gevormd door dubbele pijpen die in allerlei bochten konden worden gebogen. Het systeem wordt tegenwoordig alom toegepast bij achtbanen, maar was in die tijd een absolute wereldprimeur. Een tweede noviteit was het gebruik van remsecties waardoor er meerdere bobs tegelijkertijd op de baan konden rijden. De hamburger McMatterborn Bobs heeft rösti, Emmentaler kaas en honingmosterdsaus op het vlees.

10-3-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: McDonald’s, Loren Javier
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen