De nieuwe Magic Bikes in Attractiepark Slagharen

Slagharen viert feest, blikt terug en kijkt vooruit

De nieuwe Magic Bikes in Attractiepark Slagharen

Vijftig jaar geleden kwamen de eerste bezoekers naar Shetland Ponypark Slagharen. Tegenwoordig trekt Attractiepark Slagharen een miljoen gasten per jaar.

Het gouden jubileum wordt feestelijk gevierd, met nieuwe attracties en shows.

Waterattractie Expedition Nautilus kon afgelopen weekend nog niet open, maar dat was gezien het koude weer geen ramp. Attractiepark Slagharen opende onder bijna winterse omstandigheden de eerste twee van vier nieuwe attracties in het kader van het jubileumjaar. Wat in 1963 – precies vijftig jaar geleden – begon met 24 simpele vakantiehuisjes met een pony erbij is nu na de Efteling het best bezochte attractiepark van Nederland. Jaarlijks trekken er zo’n 1,4 miljoen bezoekers naar Overijssel. Dit jaar worden die verblijd met allerlei nieuwigheden: vier attracties, shows en een 4D-film.

Jules Verne

Dit weekend gingen de eerste attracties open voor het publiek. In de draaimolen Magic Bikes moeten bezoekers zelf trappen om hun magische fiets de lucht in te krijgen, en vooral te houden. Fogg’s Trouble is een draaiende en van links naar rechts bewegende schommelboot waarin tot 24 passagiers een stevige storm trotseren. De twee attracties vormen de helft van de nieuwe themazone Jules Adventureland, gewijd aan de Franse sciencefictionschrijver en pionier Jules Verne.

Fogg's Trouble, nieuw in Attractiepark Slagharen

Watergevecht

De twee andere attracties in het nieuwe themagebied gaan naar verwachting op 1 mei open. Expedition Nautilus wordt de natste: bezoekers houden daarin een watergevecht met elkaar terwijl ze ondertussen rondjes maken op draaiende schijven. Van deze attractie is nu alleen nog maar de betonnen ondergrond te zien. The Passepartout Explorer wordt in oppervlakte de grootste attractie. Kinderen kunnen er hun allereerste kilometers maken en hun rijbewijs halen tijdens een rondrit in een autootje.

Jubileumboek

Bezoekers worden in het gouden jubileumjaar ook getrakteerd op een nieuwe Magic Circus Show en een vernieuwde Westernshow. In het 4D-theater maakt de film Turtle Vision plaats voor een avontuur met Robin Hood. Naast shows en attracties brengt het Overijsselse park een boek uit: Ontdek Slagharen, met als ondertitel Verrassing, Avontuur, Nostalgie. “In het jubileumboek kijken we naast terug vooral ook naar het heden en de toekomst”, zegt directeur Angelique Klar als ze trots het 111 pagina’s dikke boekwerk vol foto’s, verhalen, puzzels en spelletjes presenteert.

Bergbad Rocky Mountain Springs in Attractiepark Slagharen

Entertainment center

Vanaf 1 mei kan het jubileumjaar écht beginnen, dan zijn niet alleen de twee resterende nieuwe attracties klaar, maar is ook de thematisering van de dit weekend geopende nieuwigheden afgerond. Eigenaar Parques Reunidos heeft ook al plannen voor de komende jaren. Zo komt er voor de vele verblijfsgasten een entertainment center in de hallen tegenover loopingachtbaan Thunder Loop. In de hallen zijn al een waterorgel en overdekt zwembad Rocky Mountain Springs gevestigd. De Spaanse parkenketen wil er ook een loungeruimte, een biljarthoek en een indoor minigolfbaan gaan huisvesten. Bovendien zijn er plannen het Dancing Water Theater ‘s avonds om te toveren tot een bioscoop.

aps angelique klar in foggs trouble 13pers LEES VERDER • Slagharen-directeur Angelique Klar vertelt hoe de nieuwe attracties en het jubileumboek tot stand zijn gekomen. KLIK HIER

> Naar de parkplanner van Attractiepark Slagharen

25-3-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Attractiepark Slagharen
{googleads left}

 

Meest bezochte parkprofielen