Vier van de vijf hotels van Europa-Park in het Zwarte Woud

Variant op park hoppen: hotel hoppen

Vier van de vijf hotels van Europa-Park in het Zwarte Woud

In één vakantie vijf hotels aandoen en op die manier in Spaanse, Italiaanse, Portugese en Amerikaanse sferen vertoeven. Het kan met het originele hotel hopper-arrangement van Europa-Park.

In de pretparkenclaves van Disney en Universal is het een gebruikelijke sport: park hoppen, het bezoeken van meerdere themaparken op één dag. Voor het springen van het ene naar het andere park in het resort is een speciaal entreekaartje beschikbaar: de Hopper Pass.

Switchen

In Europa-Park is hoppen niet mogelijk; er is slechts één park. In het Zuid-Duitse attractiepark kun je hoogstens hoppen tussen de zeventien Europese themagebieden die op het parkterrein gelegen zijn. Toch heeft het park op de grens met Frankrijk en Zwitserland een nieuwe, originele hopper-mogelijkheid bedacht: gasten kunnen nu in één vakantie vijf keer switchen van hotel.

Het hotel resort van Europa-Park

Vijf hotels

Naast Europa-Park liggen vijf tot in de puntjes gethematiseerde hotels: het in Spaanse stijl gebouwde El Andaluz en Castillo Alcazar, het als een Portugees klooster gethematiseerde Santa Isabel, het Italiaanse Colosseo en het nieuwe hotel Bell Rock, dat in New England-stijl is opgetrokken. Het Duitse park biedt voor dit jaar een zesdaagse vakantie aan waarbij gasten elk van de vijf nachten in een ander hotel slapen. Over de bagage hoeft men zich geen zorgen te maken; die wordt door medewerkers van het park dagelijks naar het volgende hotel gebracht. En de auto kan zes dagen op z’n plek blijven staan, want de hotels liggen vlak bij elkaar.

7-3-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen