Town Center, de nieuwe ingang van Disney Springs - Concept art: (c) Disney

Uitgaan in Disney Springs

Town Center, de nieuwe ingang van Disney Springs - Concept art: (c) Disney

Downtown Disney – het uitgaansgebied van Walt Disney World in Florida – wordt omgetoverd tot Disney Springs, een vrolijk badplaatsje met diverse wijken waar bezoekers kunnen flaneren, dineren, shoppen en uitgaan.

Drie gebieden

Downtown Disney bestaat uit drie gebieden: winkelgebied Marketplace, West Side – met onder meer een vestiging van Cirque du Soleil – en Pleasure Island. Het laatste gebied werd in september 2008 grotendeels gesloten. De zes nachtclubs op het uitgaanseiland op het immense Disney-terrein bij Orlando – waaronder de bekende clubs BET SoundStage Club, Mannequins Dance Palace en 8Trax – trokken vooral een volwassen publiek. Disney vond dat er meer familiegeoriënteerde faciliteiten op het eiland moesten komen. Pleasure Island zou een metamorfose ondergaan, beloofde Disney.

Het nieuwe Disney Springs, met onder Town Center en bovenin The Landing - Concept art: (c) Disney

Hyperion Wharf

Eind 2010 maakte Disney bekend dat het oude Pleasure Island omgetoverd zou worden tot een nieuw uitgaansgebied met restaurants en winkeltjes. Het eiland zou Hyperion Wharf gaan heten en gethematiseerd worden als een werf uit het begin van de vorige eeuw. Een boulevard langs de waterkant zou een grote rol gaan spelen in het nieuwe thema. Maar Hyperion Wharf kwam in de ijskast terecht en Pleasure Island bleef een eiland met veel lege gebouwen en kale plekken.

De Marketplace krijgt een extra wandelpromenade over het water - Concept art: (c) Disney

Badplaatsje

Nu komt Disney met nieuwe plannen voor Downtown Disney die niet alleen Pleasure Island een andere aanblik geven maar het hele uitgaanscomplex. Het aantal winkeltjes en restaurants verdubbelt tot 150 en het terrein zal straks ingedeeld zijn in vier verschillende gebieden. De nieuwe naam wordt Disney Springs en het krijgt de sfeer van een gezellig badplaatsje met beekjes en bronnen, promenades en wandelboulevards langs en over het water.

In The Landing liggen diverse restaurants aan het water - Concept art: (c) Disney

The Landing

De naam Pleasure Island verdwijnt; het eiland gaat The Landing heten en zal vooral plaats bieden aan restaurants, waarvan diverse met uitzicht op het water. De Marketplace blijft, maar krijgt een extra wandelroute over het meer die de twee uiterste punten van het winkelgebied met elkaar verbindt. Bovendien komt er een grotere World of Disney-winkel. In West Side komt er een langwerpige eerste verdieping, met verhoogde wandelpromenades en terrassen die niet alleen schaduw bieden maar ook ruimte om alle drukte op de begane grond rustig van bovenaf te bekijken.

West Side krijgt verhoogde wandelpaden en terrassen - Concept art: (c) Disney

Town Center

Helemaal nieuw is Town Center, de poort naar Disney Springs. Het gebouw biedt ruimte aan winkeltjes en restaurants en heeft een watertoren als herkenningspunt. Diverse bekende merken zullen een flagshipstore openen in het nieuwe complex. Er zal tot 2016 aan Disney Springs gewerkt worden. Dat levert 1200 mensen in Florida een tijdelijke baan op. Als het uitgaanscomplex over drie jaar helemaal klaar is zullen 4000 medewerkers er een werkplek hebben.

> Naar een overzicht van alle Disney-parken

6-4-2013 © Tekst: Adri van Esch – Concept art: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen