Toverland-directeur Caroline Maessen in Djengu River - Foto: Adri van Esch, Parkplanet

Directrice verwelkomt Dwervel-volkje

Toverland-directeur Caroline Maessen in Djengu River - Foto: Adri van Esch, Parkplanet

De Dwervels zijn aaibaar, sympathiek, eigenzinnig, vrolijk en zelfstandig. Zo karakteriseert Toverland-directrice Caroline Maessen het volkje dat in haar park kwam wonen. Ze verwelkomde de nieuwe bewoners allerhartelijkst.

Goedgeluimd

Met open armen zijn ze ontvangen: de goedgeluimde Dwervels, grappige wezentjes van ongeveer een meter hoog. Voor het fabelachtige volkje liet directrice Caroline Maessen in haar land een complete vallei aanleggen. Vier hectare groot liefst, waar sierlijke vijvers worden omzoomd door imponerende rotspartijen en weggetjes en pleintjes zijn afgezet met 65.000 nieuwe planten. De groene oase kreeg de naam Magische Vallei en het land waar Maessen de scepter zwaait is Toverland in Sevenum.

Djengu River in Toverland - Foto: Adri van Esch, Parkplanet

Waterwezens

Djengu en Molly zijn de leiders van het Dwervel-volkje. Djengu is de oude, wijze opper-Dwervel die de magische bron betovert en zo zorgt voor leven in de vallei. Met haar schelpenhoorn weet het Dwervel-vrouwtje Molly mythische waterwezens in een betoverende trans te brengen. Met bezoekers op hun rug varen de draakachtige sprookjesbeesten golvend rondjes in watercarrousel Tolly Molly. En de bron van de opper-Dwervel geeft water aan Djengu River, een woeste rivier van bijna een halve kilometer waarover bezoekers in bootjes een fascinerende en soms wat natte reis maken.

Dwervel Molly in Toverland - Foto: Adri van Esch, Parkplanet

Pleegmoeder

Caroline Maessen is verrukt over de komst van de Dwervels naar Noord-Limburg. Ze ziet zelfs wel enige verwantschap tussen haarzelf, Toverland en de Dwervels. “In wat ze uitstralen”, zegt ze. “Een stukje eigenzinnigheid, vrolijkheid en sympathie. Het aaibare, het dicht bij de mensen staan van de Dwervels, dat spreekt me aan.” Ook al gaat er over een tijdje vast een Dwervel mee naar huis – er komen knuffels van de koddige wezentjes – pleegmoeder van de nieuwe inwoners wil Caroline zich toch niet noemen. “Dat gaat me iets te ver. Het is ook niet nodig, want het is een heel zelfstandig volkje.”

Toren Coco Bolo in Toverland - Foto: Adri van Esch, Parkplanet

Acht attracties

De nieuwe Magische Vallei van Toverland heeft acht nieuwe attracties en een restaurant op een oppervlakte van liefst vier hectare. Naast Djengu River – waarop de tien boten met een snelheid van ruim zestien kilometer per uur een hoogteverschil van 5,5 meter afleggen – is vooral Dwervelwind een opvallende attractie. Op deze 21 meter hoge achtbaan draaien de karretjes alle kanten op. In de groene vallei staan verder nog de tien meter hoge toren Coco Bolo, een airtrampoline, een kids survival parcours en een klimkasteel. Pronkstuk is ook Katara, Fountain of Magic op de centrale vijver voor restaurant Katara Plaza. De betoverde fontein met 136 waterstralen geeft meerdere keren een show op de maat van de muziek.

Achtbaan Dwervelwind - Foto: Toverland

Volwassen

Met de Magische Vallei wordt Toverland volwassen, vindt directeur Caroline Maessen. “Volwassen op het gebied van beleving, van attracties en van verblijfstijd. De nieuwe belevenissen passen haarfijn in ons park: ze geven bezoekers een beetje schrik en een lach. Thrill én humor, dat is wat we willen bieden! Er is twee jaar met veel bezieling aan de Magische Vallei gewerkt. En het is waanzinnig geworden. Dit is onze stap naar volwassenheid. Maar we zijn wel jongvolwassen, want we groeien door!”

De Magische Vallei in Toverland - Foto: Adri van Esch, Parkplanet 

> Naar de parkplanner van Toverland

18-4-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Toverland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen