Kingdom of the Pharoahs in Legoland Windsor

De laatste tempel is voor de Duitsers

Kingdom of the Pharoahs in Legoland Windsor

Legoland in het Duitse Günzburg is het laatste van de zes Lego-parken wereldwijd dat uitgebreid werd met een interactieve darkride die bezoekers door een Egyptische tempel voert.

Farao’s

Vijf werden er al gebouwd en onlangs ging het zesde filiaal open van de interactieve shooter door de donkere tempel van de farao’s. Legoland Deutschland was de laatste op een rij die deze darkride aan zijn attractieaanbod kon toevoegen. Wat begon in de Legoland-vestiging in Californië eindigt nu in het Duitse Beieren. Elk van de zes Legolanden ter wereld heeft nu een vergelijkbare darkride.

Lost Kingdom Adventure in Legoland Florida - Foto: Legoland Florida, Chip Litherland

Score

In de Egyptische tempels van Legoland gaan bezoekers op zoek naar een schat. Gewapend met een infrarood pistool banen de gasten zich een weg door het mysterieuze rijk van de farao’s. In Californië gebeurt dat nog in simpele, recht-toe-recht-aan jeeps, in Duitsland worden de bezoekers door de darkride vervoerd in draaibare multimovers. Onderweg kan er op diverse doelen geschoten worden. Aan het eind van de rit – in de verboden grafkamer van de farao’s – ligt niet alleen de schat, maar kunnen de expeditiegangers ook zien hoeveel punten zij behaald hebben, en wat de hoogste dagscore en zelfs het jaarrecord is.

Lost Kingdom Adventure in Legoland California

Namen

De zes darkrides hebben allemaal ongeveer dezelfde opzet, maar wel verschillende namen. In het originele Legoland in het Deense Billund heet de attractie The Temple, in de parken in Californië en Florida is de darkride Lost Kingdom Adventure genoemd, en in Legoland Malaysia is dat afgekort tot simpelweg Lost Kingdom. In het Engelse Legoland – in Windsor, bij Londen – heet de attractie Laser Raiders. Ook het land er omheen heeft een naam: Kingdom of the Pharoahs. Dezelfde opzet kent de nieuwste farao-attractie in Legoland Deutschland: de darkride heet daar Tempel X-pedition en de zone rondom Reich der Pharaonen.

Steentjes

Voor Tempel X-pedition werden heel wat Lego-blokjes gebruikt; alleen al in het vijf meter hoge standbeeld bij de ingang van de tempel zitten 275.000 steentjes. Het nieuwe Reich der Pharaonen in Beieren is zesduizend vierkante meter groot.

> Ga naar een overzicht van alle Lego-parken

21-4-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Legoland, Chip Litherland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen