Het Nimb Hotel in Tivoli Kopenhagen

6000 euro voor een overnachting

Het Nimb Hotel in Tivoli Kopenhagen

Meer dan zesduizend euro kost een nachtje in de nieuwe Louise Suite. Maar dan heb je wel een panoramisch uitzicht op stadspark Tivoli.

Het is hoogstwaarschijnlijk het duurste overnachtingsadresje in een pretpark waar ook ter wereld: ruim zesduizend euro per nacht kost de nieuwe Suite Louise, waarvan het terras grenst en uitzicht geeft over Tivoli in Kopenhagen. De Louise-suite is onderdeel van het chique Nimb Hotel. Het zestig meter grote privéterras van de hotelaccommodatie kijkt uit over het attractiepark in het hartje van de Deense hoofdstad. Bovendien hebben de gasten van de suite een eigen ingang naar het park.

Ontbijtje

Voor die dikke zesduizend euro per nacht krijg je wel iets. Een eigen kok die ’s morgens hoogstpersoonlijk je ontbijtje komt klaarmaken bijvoorbeeld. Of drie badkamers, een openhaard in de woonkamer, je lievelingsbloemen op tafel, een koeler met je favoriete wijn er in, een televisie van het Deense topmerk Bang & Olufsen en iPads in alle kamers. Vanuit de suite en het terras kijken de gasten uit op de beroemde Nimb-bubbelfontein van Tivoli.

Zes gasten

De Louise Suite – die 240 vierkante meter groot is – is één van de slechts zeventien kamers van het Nimb Hotel, dat gevestigd is in een paleis in Moorse stijl. Het opmerkelijke pand werd gebouwd in 1909. In de suite zijn drie slaapkamers met elk een kingsize bed, zodat maximaal zes gasten in de accommodatie kunnen overnachten. Dat scheelt weer in de kosten per persoon. Bij de extreem luxe kamer komt een persoonlijke assistent die de koffers uitpakt, de kleren strijkt en ze keurig in de kast legt.

De Louise Suite in het Nimb Hotel in Tivoli Kopenhagen

Duurste

“Mijn ervaring in de luxe hotels waar ik gewerkt heb leert me dat er grote markt is voor unieke logeerervaringen”, zegt de manager van het Nimb Hotel Christophe Delabarre, die onlangs de overstap maakte van het vijfsterren Okura Hotel in Amsterdam naar Kopenhagen. “Suite Louise is de duurste en meest exclusieve suite van deze stad. De combinatie van een luxe suite met je eigen ‘privé’ Tivoli zal onvergetelijk zijn.”

Panoramaraam

In de eerste maand dat de Louise Suite nu open is, hebben al diverse gasten in de prijzige accommodatie gelogeerd. Ze genoten niet alleen van de gratis welkomstsnacks en de aromatherapie in de badkamer, maar vooral van het vier meter brede panoramaraam dat uitzicht geeft op Tivoli. En van het ruime terras met hetzelfde riante uitzicht, waar op zwoele zomeravonden zelfs gebarbecued kan worden.

> Naar de parkplanner van Tivoli

23-5-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Tivoli, Nimb Hotel
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen