Aan slidepark Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn wordt nog hard gewerkt - Foto: Avonturenpark Hellendoorn

Laatste loodjes wegen het zwaarst

Aan slidepark Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn wordt nog hard gewerkt - Foto: Avonturenpark Hellendoorn

In het weekend van 29 juni 2013 gaat Aquaventura open, het nieuwe glijbanenpark van Avonturenpark Hellendoorn. Burgemeester Anneke Raven verricht op 28 juni de officiële openingshandeling.

 

In Avonturenpark Hellendoorn wordt met man en macht gewerkt aan Aquaventura, een nieuw gebied van vijfduizend vierkante meter waar elf waterglijbanen een plekje krijgen. Zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst. En daarom werd burgemeester Anneke Raven van Hellendoorn gebeld met het verzoek of zij niet op 21 juni – zoals oorspronkelijk de bedoeling was – maar op 28 juni het nieuwe slidepark officieel wil openen. En daar had de burgermoeder geen problemen mee; om twee uur verklaart zij die vrijdag de nieuwe attractie van Avonturenpark Hellendoorn voor geopend. Caribische dansers en tropische muziek geven de opening van Aquaventura een feestelijk tintje.

Testglijders

Een dag na de officiële opening krijgen genodigden en gasten de gelegenheid de elf waterglijbanen uit te testen. De elf waterglijbanen zijn allemaal verschillend. Eén ding hebben ze echter gemeen: ze zijn alle voorzien van uitglijbakken waar de gasten in uitkomen. Er is geen zwembad waar de banen in eindigen en dat maakt het slidepark uniek voor Nederland.

Alle waterglijbanen zijn voorzien van uitglijbakken - Foto: Polin

Zwemkleding

Bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn kopen voor zes euro een kaartje voor Aquaventura, waarna ze onbeperkt van de waterglijbanen kunnen genieten. Zwemkleding en een handdoek moet men zelf meebrengen. Voor wie dat vergeet of pas ter plekke besluit de glijbanen uit te gaan proberen, is er zwemkleding te koop of te huur. Kleding en kostbare spulletjes kunnen worden opgeborgen in kluisjes.

> Interview met Avonturenpark-directeur Lyan van den Bosch
> Naar de parkplanner van Avonturenpark Hellendoorn 

14-6-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Avonturenpark Hellendoorn, Polin
{googleads left}

 

 

Meest bezochte parkprofielen