pa asterix op rots foto mith

Bij Parc Astérix zit het wel snor

pa asterix op rots foto mith

Alle snorren verzamelen! In het Franse Parc Astérix meten de bezoekers aanstaande zondag hun snorren met die van Astérix en Obelix.

Zondag wordt Parc Astérix bevolkt door mannen – en vrouwen – met snorren. 30 juni 2013 staat in het park ten noorden van Parijs in het teken van de Gallische snor. Zowel Astérix als Obelix beschikken over een flink behaarde bovenlip: de kleine, onoverwinnelijke Galliër heeft een gele snor, zijn kogelronde metgezel een rode.

Stripalbum

De Journée de la moustache Gauloise wordt georganiseerd ter ere van het 35e stripboek van Astérix en Obelix dat op 24 oktober uitkomt: Astérix chez les Pictes. Het is het eerste nieuwe album over de twee Galliërs in acht jaar. Het is ook het allereerste verhaal dat getekend is door Didier Conrad, nadat de inmiddels 85-jarige tekenaar Albert Uderzo de pen definitief neerlegde. In het album Astérix bij de Picten gaan de twee Galliërs naar het noorden van Schotland, waar ten tijde van Julius Caesar het Pictische volk woonde. De Picten hadden helblauwe tatoeages op hun lijf, waardoor ze door de Romeinen ‘Picti’ werden genoemd, de ‘geverfden’.

pa via antiqua foto arnaud 25

{googleads right}Wereldrecord

Op de Dag van de Gallische Snor krijgt iedereen van twaalf jaar en ouder die zich met snor – echt of vals – bij Parc Astérix meldt een korting van negen euro op de entreeprijs. In Via Antiqua, de entreestraat van het Franse attractiepark, neemt een ouderwetse barbier desgewenst de snorren onderhanden en in een schminkstand kan iedereen die geen haar op de bovenlip heeft zich een gracieuze snor laten aanmeten. Aan het eind van de dag verzamelen alle besnorde bezoekers zich op het plein voor de nieuwe loopingachtbaan OzIris voor een groepsfoto. Parc Astérix hoopt zondag het wereldrecord van meeste snordragers binnen te halen.

> Naar de parkplanner van Parc Astérix

28-6-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Mith, Arnaud25

Meest bezochte parkprofielen