Het bestaande hotel Ritterburg in Feriendorf Legoland Deutschland

Lego-ridderburcht drie keer zo groot

Het bestaande hotel Ritterburg in Feriendorf Legoland Deutschland

Hotel Ritterburg in Legoland Deutschland is net open en nu al wordt het uitgebreid: er komen drie keer zoveel kamers.

De komende weken zit de nieuwe Ritterburg in Legoland Deutschland helemaal vol; de bezettingsgraad van het dit voorjaar geopende hotel is honderd procent. Alle 34 kamers zijn in het hoogseizoen volgeboekt en in het voorseizoen – dat in de Duitse deelstaat Beieren gepaard ging met veel regen en massale overstromingen – was de bezettingsgraad negentig procent. De populariteit van het in een ridderthema opgetrokken hotel is zo groot dat de directie van het Legofiliaal bij onze oosterburen heeft besloten onmiddellijk 68 kamers bij te bouwen. De ridderburcht wordt daardoor drie keer zo groot.

Een ridderkamer in de Ritterburg in Legoland Deutschland

Vakantiedorp

In het vakantiedorp naast Legoland Deutschland kunnen bezoekers overnachten in riddertenten, gethematiseerde vakantiehuisjes en op de camping. Aan het begin van het seizoen voegde het Legopark daar nog hotelkamers aan toe; in totaal 202 bedden staan in hotel Ritterburg tot beschikking van de gasten. De nieuwe faciliteit sloeg zo goed aan dat het tot de Britse pretparkgroep Merlin Entertainments horende park meteen een nieuwe, drie verdiepingen hoge vleugel aan het hotel gaat bouwen. Daarin komen 56 kamers met vier slaapplaatsen en 12 kamers waarin zes personen kunnen verblijven. Als de nieuwbouw klaar is, kunnen 498 gasten in het ridderhotel overnachten.

Het nieuwe hotel Ritterburg in Legoland Deutschland

Groen licht

De nieuwe hotelvleugel krijgt ook een restaurant met binnen plaats voor 250 eters en buiten voor 170 gasten. De bouwwerkzaamheden starten met onmiddellijke ingang, nu de gemeenteraad van Günzburg groen licht heeft gegeven voor de verdrievoudiging van het pand. Nog voor de winter moet het gebouw klaar zijn, waarna met de thematisering van het interieur wordt begonnen. Het management weet nog niet of het nieuwe hoofdgebouw ook Ritterburg zal gaan heten, of dat voor de naam Königsburg of Königsschloss gekozen gaat worden. Wel weet men dat de nieuwbouw op 5 april 2014 open gaat.

> Naar de parkplanner van Legoland Deutschland

19-7-2013 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Legoland Deutschland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen