wdw ak festival of the lion king foto disney

Lion King verhuist voor Avatar Land

wdw ak festival of the lion king foto disney

De langlopende musicalvoorstelling Festival of the Lion King in het Amerikaanse Animal Kingdom krijgt een nieuw theater.

Op de vrijgekomen ruimte wordt in 2017 het nieuwe Avatar Land geopend.

Het theater van de live musical Festival of the Lion King in Animal Kingdom verhuist naar een ander themagebied binnen het park. Dat Camp Minnie-Mickey wordt helemaal uitgekleed - Foto: Adri van Esch, Parkplanetheeft Disney deze week officieel aangekondigd. Het ronde theater van de populaire voorstelling stond tot nu toe in Camp Minnie-Mickey, het themagebied waar bezoekers ook hun favoriete Disney-stripfiguur in levenden lijve konden ontmoeten. Het toch al sober gethematiseerde Camp Minnie-Mickey is in de loop van de afgelopen jaren langzaam leeggehaald. Het theater van Festival of the Lion King was de laatste grote publiekstrekker die het als een zomerkamp opgezette Camp Minnie-Mickey nog had.

Praalwagens

Het ronde theater – met de twee aangebouwde corridors waarin de vier praalwagens waarop de musical wordt opgevoerd stonden opgesteld – wordt nu opnieuw gebouwd in het themagebied Africa, achter het Afrikaanse dorpje Harambe. Volgens Disney past de uitbundige, al vijftien jaar geprogrammeerde musical daar beter dan in Camp Minnie-Mickey. De nieuwe huisvesting zal in 2014 voor het publiek open gaan.

wdw ak festival of the lion king foto jason huen wikimedia commons

Contract

Disney bevestigt het niet met zoveel woorden, maar aangenomen mag worden dat het bestaande theater plaatsmaakt voor de nieuwe Avatar-uitbreiding van Animal Kingdom. De onderneming geeft wel toe dat er gewerkt wordt aan een Avatar Land voor het dierenthemapark in Walt Disney World. In september 2011 tekende de Walt Disney Company een contract met regisseur James Cameron voor Avatar-attracties in de themaparken. Het nieuwe Avatar Land – waarvan alleen bekend is dat de ontwikkeling en de bouw zo’n vier jaar in beslag zal nemen – gaat een half miljard dollar kosten.

31-7-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Jason Huen/Wikimedia Commons, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen