Zandlopers Phantom Manor - Foto: (c) Disney

Haunted Mansion in de schappen

Zandlopers Phantom Manor - Foto: (c) Disney

De klassieke Disney-attractie Haunted Mansion heeft een eigen souvenirlijn met negen producten, waaronder een zandloper en een muziekdoosje. De souvenirs zijn ook verkrijgbaar in Disneyland Paris.

De attractie Haunted Mansion heeft in de loop der jaren een legendarische status gekregen. Bij de opening van zijn Disneyland in 1955 liep Walt Disney al rond met plannen voor een huis vol geesten en spoken en in 1963 was de bouw van de statige villa waarin de 999 happy Phantom Manor in Disneyland Paris - Foto: (c) Adri van Esch / Parkplanethaunts zich zouden vestigen gereed. De attractie zelf opende pas zes jaar later: vanaf 1969 kunnen bezoekers van Disneyland zich in doom buggies laten vervoeren door eindeloze hallen, donkere corridors en door een ballroom waar doorzichtige geesten een feest vieren. Onderweg doet medium Madame Leota – haar hoofd zweeft in een kristallen bol – een macabere oproep. De rit eindigt op het kerkhof waar skeletten een dans uitvoeren, een doodgraver een vers graf graaft en waar standbeelden het bekende Grim Grinning Ghosts zingen.

Phantom Manor

Het Haunted Mansion kreeg in 1971 een tweelingbroertje in het Magic Kingdom in Florida en in 1992 opende onder de naam Phantom Manor een verbeterde versie in Disneyland Paris. Het spookhuis werd in al die decennia een befaamde attractie, met een grote schare fans. Speciaal voor die liefhebbers bracht Disney in Amerika begin dit jaar een nieuwe souvenirlijn uit gewijd aan The Haunted Mansion. De souvenirs gaan verder dan het bekende T-shirt of de obligate koffiemok. De negen nieuwe producten zijn uitgevoerd van hoogwaardig materiaal en net zo gedetailleerd als de geliefde attractie zelf.

Muziekdoosje Phantom Manor - Foto: (c) Disney

Aandenken

Onder de negen Haunted Mansion-souvenirs zijn een muziekdoosje, een zandloper en een fotolijstje. Deze aandenkens zijn sinds deze week ook te koop in Disneyland Paris. Het zandlopertje is twintig centimeter hoog en heeft de bekende waterspuwers uit de attractie op boven- en onderkant. Het zand – in stijl met de attractie paars in plaats van het gebruikelijke witte zand – doet er ongeveer een uur over om van de ene naar de ander kant te stromen. Het ovale fotolijstje heeft dezelfde vorm als een bord dat bevestigd is buiten aan de villa.

Kussen RIP, Phantom Manor - Foto: (c) DisneyKussens

Het muziekdoosje speelt de attractiehymne Grim Grinning Ghosts. In de Verenigde Staten zijn ook nog twee kussens – één met daarop de toepasselijke tekst Rest in Peace en de ander met het motief van het bekende Haunted Mansion-behang –, een kandelaar, onderzetters, een flessenstop, een spel kaarten en een snoepdoosje te koop. De flessenstop, de kussens en het fotolijstje zijn inmiddels ook te bestellen in de Amerikaanse webwinkel van The Disney Store.

> Naar alle Disney-parken

29-7-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen