Terra Mítica vanuit de lucht - Foto: elgringospain

Weer proefballonnen bij Terra Mítica

Terra Mítica vanuit de lucht - Foto: elgringospain

Een groot gedeelte van Terra Mítica heeft voortaan een nieuwe naam – Iberia Park – en gratis entree.

Het is de nieuwste poging om het Spaanse attractiepark eindelijk winstgevend te maken. Er zijn nog twee ander proefballonnen opgelaten: een nieuw resort met drie hotels en een overdekte skipiste moeten in de toekomst geld in het laatje brengen.

Winstgevend

Terra Mítica, het pretpark aan de rand van de Spaanse badplaats Benidorm, blijft een broedplaats van plannen en ideeën. Weer zijn er twee toekomstplannen gelanceerd en er is wederom een nieuw concept geïmplementeerd, alles om van Terra Mítica eindelijk een winstgevend bedrijf te maken. Sinds de opening in 2000 heeft Terra Mítica te maken gehad met diverse eigenaren, onder wie het Amerikaanse Paramount Pictures en de regionale overheid. Momenteel is het pretpark onderdeel van het Spaanse bedrijf Aqualandia, dat alles op alles zet om die nieuwe aanwinst weer zwarte cijfers te laten schrijven.

Iberia Park

Aqualandia heeft sinds enkele weken een groot gedeelte van Terra Mítica gratis toegankelijk gemaakt. Voor entree tot de themagebieden Egypte, Las Islas (De Eilanden) en Iberia hoeft niet meer betaald te worden. Voor de attracties in die zones kunnen losse kaartjes worden gekocht, maar bezoekers kunnen ook een all-in prijs betalen voor gebruik van alle attracties. Met dat all-in toegangsticket kan ook themagebied Rome worden bezocht. Een eerdere exploitant probeerde al eens een vergelijkbaar concept: ingangsgebied Egypte was toen vrij toegankelijk. Eigenaar Aqualandia heeft nu een veel groter gedeelte van Terra Mítica opengesteld en daar een aparte naam aan gegeven: Iberia Park.

Terra Mítica vanuit de lucht - Foto: elgringospain

{googleads right}Hotelresort

Bijna wanhopig na zoveel jaren van verliesgevendheid blijven er nieuwe plannen voor Terra Mítica op tafel komen. Aqualandia denkt dat het park aan de Spaanse Costa Blanca goed zal gaan draaien als er meer hotels komen, ook bij het park zelf. De eigenaar wijst daarbij op het succes van Port Aventura in Salou, dat vier eigen hotels heeft. De directeur van Aqualandia hoopt de komende jaren op vijftig nieuwe hotels in de stad zelf. Om het goede voorbeeld te geven wil het bedrijf investeren in drie hotels bij Terra Mítica, met in totaal duizend kamers. Met het nieuwe resort wil het Spaanse themapark naar verluidt vooral toeristen uit opkomende markten als de Russische, de Noorse, de Italiaanse en de Belgische naar Benidorm lokken.

Sneeuwwereld

Een ander nieuw plan is afkomstig van de regionale overheid, die als voormalige eigenaar van Terra Mítica miljoenen euro’s heeft verloren en nu op het terrein van het attractiepark een overdekte skipiste wil realiseren. De regio Benidorm heeft zich laten inspireren door gelijksoortige skiwerelden in Madrid en Dubai, die een groot succes zijn. In Dubai staat de grootste overdekte skipiste ter wereld: 85 meter hoog en met pistes tot vierhonderd meter lang. De kunstmatige sneeuwattractie naast Terra Mítica moet in totaal 1,5 kilometer aan pistes krijgen. Of de plannen voor hotels en een overdekte skipiste echt doorgaan is maar de vraag: de drang om Terra Mítica winstgevend te maken heeft in de afgelopen dertien jaar al heel wat proefballonnetjes opgeleverd.

> Naar de parkplanner van Terra Mítica

2013 © Tekst: Adri van Esch- Foto’s: Elgringospain
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen